VRTIĆ NA BEŽANIJI U MARTU: Napreduju radovi na novobeogradskoj ustanovi koju će pohađati 200 dece

Š. Marović

24. 07. 2021. u 08:51

IZGRADNjA kombinovane dečje ustanove na Bežanijskoj kosi, odnosno predškolskog objekta od skoro dve hiljade kvadratnih metara odvija se planiranom dinamikom.

ВРТИЋ НА БЕЖАНИЈИ У МАРТУ: Напредују радови на новобеоградској установи коју ће похађати 200 деце

Foto Beoinfo

U obdaništu na Bežanijskoj kosi mesta će biti za oko 200 mališana, a kompletni radovi biće završeni do marta naredne godine.

U prestonici je u poslednjih godinu i po dana izgrađeno ili se gradi osam novih vrtića.

- Završen je objekat u Surčinu, kao i u Patrijarha Pavla, završava se u Krunskoj i skoro su okončani radovi na vrtiću u Novogradskoj ulici - istakao je zamenik gradonačelnia Goran Vesić, koji je u petak obišao radove. - Vrtić u Miloja Zakića na Čukarici biće otvoren već u septembru, takođe i u Belom polju u Obrenovcu. Preostala dva biće na Novom Beogradu i to ovde i u Bloku 62.

Grad je izabrao izvođača radova za još sedam obdaništa i to u Braće Jerković, Mirijevu, Miljakovcu 3, Borči, Mladenovcu, selu Stepojevac i Sremčici. Kada sve bude završeno, odnosno do proleća 2023. godine, u prestonici bi trebalo da bude izgrađeno 15 novih predškolskih ustanova.

- Na taj način više neće biti lista čekanja, a tamo gde ima više dece moraće da se povećaju kapaciteti, kako je primera radi u Zemunu, zbog čega će se graditi i vrtić u Altini - napominje Vesić. - U glavnom gradu sada bezmalo 74 odsto dece ide u vrtiće, dok je ovaj procenat 2017. iznosio 45 odsto. To je evropski prosek i nema mnogo gradova gde 74 odsto dece pohađa predškolsku nastavu. Takođe, na listi čekanja je 2016. bilo oko deset hiljada dece, prošle godine ih je bilo manje od dve hiljade, a ove zasigurno manje od hiljadu.

Zajedno sa zamenikom gradonačelnika radove na Novom Beogradu su obišli i predstavnici Direkcije za građevinsko zemljište i izvođače radova.

JOŠ 130 MESTA

NOVI vrtić do septembra ove godine dobiće i najmlađi na Vračaru, pošto su u toku radovi na adaptaciji dela zgrade opštine Vračar. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio je oko 56 miliona dinara, a mesta će biti za 130 mališana. Vračar je jedna od pet opština na teritoriji prestonice koja nema listu čekanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri