SAOVRAĆAJNE GUŽVE OKO TROŠARINE: Ulica Save Maškovića i raskrsnica sa Vojvode Stepe zatvorene, prestonički vozači bili zbunjeni

S. B. MILOŠEVIĆ

19. 07. 2021. u 22:55

ULICA Save Maškovića od ponedeljka je zatvorena za saobraćaj.

САОВРАЋАЈНЕ ГУЖВЕ ОКО ТРОШАРИНЕ: Улица Саве Машковића и раскрсница са Војводе Степе затворене, престонички возачи били збуњени

Foto I. Marinković

Uprkos obaveštenjima u medijima, mnogi vozači to ne znaju, kao ni da je zatvorena raskrsnica ove sa ulicom Vojvode Stepe, i to do 23. avgusta. U jutarnjim časovima na delu oko radova prave se veliki zastoji, dok se u popodnevnim časovima gužve gotovo da i nema, do popodnevnog špica.

Vozila iz Bulevara oslobođenja skreću desno u Save Maškovića, i vozila koja sada idu Crnotravskom voze ovuda ne znajući da se može samo do ulaza u "Lidl". Znaka da je ulica zatvorena nigde nema. Zato svi okreću, pa se i tako napravi gužva, a onda se vraćaju ka Bulevaru. Ako žele u Vojvode Stepe vozači moraju iz Bulevara levo u Bebelovu i moraju da voze po šinama, kako bi se uključili iznad radova. Ovde i semafor pravi problem jer duže drži crveno svetlo. Za one koji idu iz Stepe i skreću u Bebelovu, kolovoz je proširen. Beograđani koji žive u naselju Stepa, sada iz kompleksa mogu samo preko Bulevara Peka Dapčevića i onda Kumodraškom do grada.

PROMENA Autobus 50 sad skreće ka "Lidlu", Foto I. Marinković

Trasa tramvaja 9, 10 i 14 je skraćena do stare okretnice, neposredno uz radove. Tako sugrađani koji dođu dovde, radije pešače preko gradilišta Bebelovom do Pet solitera. Ograda nameštena oko zone radova samo je na metar od tramvajskih šina, pa pešaci moraju da budu pažljivi kada ovuda prolaze. Mašine su od ponedeljka ujutru bile brze, pa je izgreban asfalt duž Save Maškovića do Lidla. Trotoar je ostavljen, kako bi sugrađani mogli neometano da idu ovuda.

- Svi autobusi koji voze izmenjenom trasom prate red vožnje. Kašnjenja nema, a ni gužvi.

Odmori su u toku. Vrlo malo smo i poziva građana imali oko izmena linija. Najviše je bilo pitanja za trasu autobusa 33, 49 i 50 - kažu u GSP.

Upravo ove linije najviše i kruže.

Foto I. Marinković

Linija 50 iz Baštovanske ide Bebelovom, a onda Ulicom vojvode Stepe, pa Bulevarom Peka Dapčevića. Ovom trasom vozi i linija 49. Autobus 33 ide pak kroz Vojvode Stepe, skreće u Ljube Vučkovića, vozi Kumodraškom i Bulevarom Peka Dapčevića do Farmaceutskog fakulteta. Ipak, mnogo je onih koji uprkos obaveštenju na tabli, čekaju prevoz u zoni radova. Na svakom stajalištu u okolini, izlepljeni su papiri sa informacijama koji prevoz tu staje ili gde je izmešten, ali sugrađani kao da to ne vide.

PROBLEM AKO SE PROBIJU ROKOVI

DA se mnogo kruži, priznaju i taksisti.

- Imali smo više vožnji od jutros nego inače, ali samo zato što sugrađani u prvi mah nisu mogli da se snađu kuda će. Od sutra, sve će biti uobičajeno. Problem će nastati ako ovo ne završe do 1. septembra - navodi jedan od prevoznika koji je stajao tik uz zonu radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)