MALIŠANI DOBILI OAZU NA DEDINJU: Gradska uprava poklonila Dečjem kulturnom centru prostor za održavanje programa u Ulici Topličin venac

A. VOJINOVIĆ

11. 07. 2021. u 11:30

DEČJI kulturni centar Beograd od Gradske uprave dobio je novu zgradu u Ulici Topličin venac na Dedinju, u kojoj će mališani moći, pored već poznatog zdanja u Takovskoj 8, da uživaju i kreativno provode vreme u različitim radionicama, koncertima i predstavama.

МАЛИШАНИ ДОБИЛИ ОАЗУ  НА ДЕДИЊУ: Градска управа поклонила Дечјем културном центру простор за одржавање програма у Улици Топличин венац

Foto DKCB

Reč je o napuštenom i neuređenom objektu, kojeg čeka rekonstrukcija pod okriljem Grada, a završetak radova očekuje se do kraja sledeće godine.

- Na naše veliko zadovoljstvo, Gradska uprava prepoznala nas je kao kuću koja na veoma dobar i kvalitetan način obrazuje našu decu pa je na inicijativu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića odlučila da nam pomogne da zajedničkim snagama nastavimo da sprovodimo svoju misiju - govori, za "Novosti", direktor DKCB Dragan Marić.

- Dodatni prostor na Topčiderskom vencu omogućiće neku vrstu decentralizacije kulturne ponude za decu i mlade i još više pružiti priliku da se umreže pojedinci i ustanove iz oblasti umetnosti, kulture i obrazovanja.

Prema rečima našeg sagovornika, objekat na Dedinju je trenutno u takvom stanju da zahteva značajne građevinske radove, a DKCB je, kako kaže, zajedno sa nadležnim institucijama počeo proceduru izrade projekta i pribavljanja svih neophodnih saglasnosti za rekonstrukciju.

- Očekujemo da ćemo do kraja sledeće godine završiti sve neophodne radove na rekonstrukciji i da će deca i mladi dobiti reprezentativan objekat Grada Beograda posvećen kreativnom odrastanju - navodi Marić.

Dragan Marić, Foto DKCB

Kako je zgrada u Topličinom vencu okružena zelenilom i velikim parkom, nadležni planiraju da ovde naprave pravu zelenu oazu za decu, koja će u prirodi provoditi slobodno vreme. Direktor Marić pored kreativnih radionica u umetničkim studijima i ateljeima koji će se odvijati ovde, izdvaja i programe namenjene internacionalnoj publici. A na otvorenoj sceni ispred zgrade, kako navodi, u zelenilu biće upriličeni koncerti, muzičke svetkovine, pozorišne predstave, letnji programi i drugi umetnički sadržaji visokog kvaliteta.

OKUPLjA DECU IZ EVROPE I SVETA

- DEČJI kulturni centar, nekadašnji Dom pionira, kao institucija od posebnog značaja za grad Beograd je kuća koja okuplja decu ne samo iz Beograda, već i iz cele Srbije i tokom različitih programa i manifestacija i decu iz cele Evrope i sveta. Samo tokom Međunarodnog susreta dece Evrope "Radost Evrope" ugostimo decu iz više od dvadeset zemalja, a tokom Svesrpskog dečjeg sabora domaćini smo deci iz dijaspore i rasejanja.

Mnogobrojni programi, festivali, radionice i seminari namenjeni deci i mladima, ali i učiteljima, nastavnicima, profesorima, umetničkim pedagozima, roditeljima, odvijaju se tokom čitave godine - navodi Marić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)