NEIMAR RUŠI SPRAT: U Sazonovoj 21 na Vračaru počelo uklanjanje nelegalne gradnje

Š. M.

09. 07. 2021. u 07:52

U SAZONOVOJ ulici 21 na Vračaru u četvrtak u 10.00 časova počelo je rušenje nelegalno dozidanog sprata na gradilištu koje je zatvoreno početkom februara ove godine.

НЕИМАР РУШИ СПРАТ: У Сазоновој 21 на Врачару почело уклањање нелегалне градње

Posao će nadgledati nadležne službe / Foto Beoinfo

Investitor objekta u izgradnji poseduje građevinsku dozvolu za jednostrano uzidan stambeno poslovni objekat, sa prizemljem i tri sprata, ali je pokušao da dozida još jednu etažu bez saglasnosti.

Kako su "Novosti" ranije pisale, građevinska inspekcija izlazila je na teren 28. novembra prošle i 2. januara ove godine, kada je i gradilište zatvoreno, a investitoru dat rok od 30 dana za izmenu građevinske dozvole. Ipak, traka o zabrani daljih radova je skinuta, a radnici su se vratili, pa je inspekcija zabranu ponovo stavila 4. februara. Zbog toga je investitor uhapšen, a Prvom osnovnom javnom tužilaštvu poslata je dopunjena prekršajna prijava zbog nelegalnih radova.

Investitoru je dozvoljeno, u skladu sa zakonom, da samostalno ukloni bespravno izvedene radove - kažu u Sekretarijatu.

- Postupak izvršenja koji je u četvrtak započeo odvijaće se uz nedzor inspekcije, te će, ukoliko se izvršenje ne sprovede u celosti i na način predviđen rešenjem o uklanjanju, građevinska inspekcija pristupiti upravnom izvršenju bez prethodne najave - ističu oni.

INSPEKCIJA

ZBOG ovog i sličnih slučajeva, Sekretarijat za inspekcijske poslove apeluje na građane i investitore da izvode radove isključivo sa izdatim građevinskim dozvolama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)