GIMNAZIJA I NA LEVOJ OBALI DUNAVA: Na zemljištu nekadašnjeg PKB, u planu je otvaranje obrazovne ustanove na Paliluli

B. B.

29. 05. 2021. u 11:25

LEVA obala Dunava će dobiti gimnaziju. Kako je najavio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, na lokaciji PKB će biti izgrađena ova obrazovna ustanova.

ГИМНАЗИЈА И НА ЛЕВОЈ ОБАЛИ ДУНАВА: На земљишту некадашњег ПКБ, у плану је отварање образовне установе на Палилули

Foto Z. Jovanović

Posle Poljoprivredne škole, to će biti prva srednja škola u ovom delu grada.

Iako je izgradnja Doma zdravlja u Borči završena u februaru, i dalje traje nabavka za njegovo opremanje. Zamenik gradonačelnika je istakao da je to u nadležnosti Ministarstva zdravlja i da na nedeljnom nivou šalje urgencije za opremanje ove zdravstvene ustanove.

- Neću nikog da krivim, jer ne znam koliko traju te nabavke - naveo je Vesić.

- Nadam se da će Ministarstvo zdravlja uskoro opremiti Dom zdravlja u Borči, s obzirom na to da smo u vreme pandemije opremili tolike bolnice.

- Uložili smo veliki novac u objekat, a građani će imati kompletnu uslugu, uključujući i hitnu pomoć. Urađen je projekat da se od starog doma zdravlja napravi opštinski uslužni centar, gde će na usluzi imati sve opštinske, gradske i delom republičke šaltere, kao i stanicu Komunalne milicije. Radovi će početi čim počne da radi novi dom zdravlja.

BEZOBRAZLUK DIREKTORA OSMOLETKI

- Narednih desetak dana ministar Ružić i ja, sastaćemo se sa rukovodstvom osnovnih škola i otvoreno ćemo im reći da će javno biti zatražena smena onih direktora koji ne budu obavestili roditelje da će im deca dobiti digitalne udžbenike - rekao je Vesić.

- Ranije smo već imali sastanak sa direktorima kada smo ih obavestili o tome, a ovo što sada neki rade je čist bezobrazluk. Poručujem im, da ne rizikuju da ih javno prozivam.

Govoreći o ulaganjima u ovom delu grada, Vesić je naveo da je predviđeno da u septembru počne izgradnja vrtića. Jedan od najvećih problema žitelja naselja na levoj obali Dunava će biti rešen.

- Očekujem da će u septembru-oktobru biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije u Borči - rekao je Vesić.

- Pre toga smo imali ogroman posao oko sprovođenja procedura sa Evropskom investicionom bankom. Početak radova se očekuje u novembru-decembru ove godine. Sa Republikom radimo na uređenju Zrenjaninskog puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)