B. PUZOVIĆ

O RAJCU MORA DA BRINE LJIG: Bura zbog mogućnosti da upravljanje planinom bude povereno TO Gornji Milanovac

O RAJCU MORA DA BRINE LJIG: Bura zbog mogućnosti da upravljanje planinom bude povereno TO Gornji Milanovac

NACRT uredbe o proglašenju planine Rajac za predeo izuzetnih odlika, kojom bi upravljanje ovim biserom prirode bilo povereno Turističkoj organizaciji Gornji Milanovac, za Opštinu Ljig je apsolutno - neprihvatljivo. Ističu da se 85 odsto Rajca nalazi na području njihove opštine, a svega 15 odsto na teritoriji Gornjeg Milanovca, izvorište ljiškog vodovoda je u selu Ba, na ovoj planini koju su, naglašavaju, potpuno sačuvali od bespravne gradnje, uspešno organizuju brojne turističke manifestacije, pre svega čuvenu Kosidbu...

24. 06. 2024. u 05:00

TRAŽEĆI OVCE UPALA U PROVALIJU! Starica spasena brzom akcijom vatrogasaca

TRAŽEĆI OVCE UPALA U PROVALIJU! Starica spasena brzom akcijom vatrogasaca

ŽENA, stara oko 90 godina, koju u selu Struganiku kod Mionice spasli vatrogasci spasioci iz Valjeva i Mionice, na dnu 50 metara duboke provalije našla se kada se okliznula, dok je tražila ovce koje su bile na paši. Komšinica koja je bila sa njom odmah je obavestila njenog sina u Struganiku, on je pozvao policiju i na lice mesta ubrzo su stigla četiri vatrogasca spasioca iz Valjeva i dva iz Mionice.

20. 05. 2024. u 23:02

PREMIJER SRBIJE, MILOŠ VUČEVIĆ, U VALJEVU   Dočekali Gerontološki centar

PREMIJER SRBIJE, MILOŠ VUČEVIĆ, U VALJEVU Dočekali Gerontološki centar

- OVI objekti nisu pitanje samo neke građevine i novca koji smo potrošili u dobroj nameri i sa jasnim ciljem. Ovo je nešto što menja "krvnu sliku" naše države, što popravlja kvalitet života u Valjevu i u Kolubarskom okrugu. Posebno impresionira to što je objekat prostran i svetao, što je sve u njemu dostupno i moderno opremljeno, pa pravi sinergiju sa njegovom suštinskom namenom, da 100 korisnika dane u trećem životnom dobu provodi u najboljim mogućim uslovima - izjavio je premijer Srbije, Miloš Vučević, koji je juče svečano otvorio novi Gerontološki centar.

17. 05. 2024. u 14:54

DA ZASIJA KRUNA VAROŠICE: Pokrenuta akcija za obnovu hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Mionici

DA ZASIJA KRUNA VAROŠICE: Pokrenuta akcija za obnovu hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Mionici

HRAM Vaznesenja Gospodnjeg u Mionici, jednu od najstarijih bogomolja u Eparhiji valjevskoj, uskoro će pohoditi neimari. Naime, počela je akcija prikupljanja sredstava za obnovu crkve, sagrađene 1856. godine, proglašene za spomenik kulture od velikog značaja, a imala je važnu ulogu u Prvom svetskom ratu, jer je njen toranj služio kao osmatračnica legendarnom vojvodi Živojinu Mišiću za vreme Kolubarske bitke, velike pobede srpske vojske nad austrougarskim zavojevačima.

14. 05. 2024. u 12:10