ЧАК два ски-опенинга на Копаонику ове сезоне чекају страствене скијаше који воле да “пробају” први снег.

Због великог интересовања, од ове године, “Ски опенинг” се одржава током два викенда: од 6. до 9. и поново од 13. до 16. децембра. Током првог викенда, важиће попуст од 20 одсто на цену ски-карата, а за други ће бити још јефтиније, јер попуст износи 30 одсто. Ски-карте до 15. новембра могу да се купе са попустом од 15 одсто, а на зимском сајму “ЕКСПО зим” до 2. децембра - јефтиније за 10 одсто.

Скијаше и ове године очекују бројне новине на најлепшој српској планини. Многе скијаше, који носе своју опрему колима, обрадоваће нова гаража.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Планине обарају рекорде у посети

- У току је изградња гараже на Копаонику која ће у највећој мери решити проблем паркирања који овај ски-центар мучи већ годинама - каже Дејан Ћика, директор “Скијалишта Србије”. - Гаража која ће имати више од 300 места биће завршена до почетка ски-сезоне.

Пошто многи налазе повољнији смештај у викенднасељу Треска, сада могу да рачунају и на нову ски-стазу. Ски-лифт који је некада био на локацији Леденице, премештен је у викенд-насеље Треска, а уз њега је направљена и нова ски-стаза. Премештање овог ски-лифта ће значајно побољшати везу викенд насеља са скијалиштем, а самим тим и растеретити паркинг и смањити евентуалне гужве у центру.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - На планини се ужива и кад се не скија

Такође, нову скијашку сезону Копаоник дочекује са две нове стазе на локацији Гвоздац, дугачке два километра, а поред њих нас ускоро очекују и нове стазе на локацији Крчмар, Панчић и Дубока. Изградњом дуплог ски-лифта на Мариним водама, биће повећан и капацитет превоза скијаша на овој локацији чиме ће се смањити гужве на овим стазама, што је сметало скијашима.

БРОЈКЕ * 6. децембра Копаоник * 15% попуста ски-пас * 20. децембра Торник

- Ноћно скијање се показало као веома популарно, па ће ски-центар Копаоник имати још једну ноћну стазу и то на Панчићу - истиче Ћика. - И то није све што нудимо туристима, јер први и једини у региону Копаоник има такси табач, који ће служити за вожњу и превоз скијаша по планини.

“Скијалишта Србије” су за ову зимску сезону опремила ски-центар Копаоник системом електрочитача, који омогућава већу безбедност скијаша и бордера. Уз помоћ електрочитача, а кроз праћење локације скијаша, надлежне службе ће моћи брже да реагују уколико је некоме потребно указати помоћ.

- Скијаши и бордери ће помоћу ових система моћи да, уколико дође до незгоде, упуте позив за помоћ - наглашава Ћика. - Ова услуга ће бити од изузетне важности првенствено за безбедност деце, старијих особа као и оних који тек уче да скијају. Електрочитаче ће ова група корисника моћи да узме на коришћење током скијања на продајном месту у Управној згради.

Званично отварање скијашке сезоне на Торнику и Старој планини планирано је од 20. до 23. децембра.