ЕВО КО ЋЕ ДА ИГРА ЈЕДНУ ОД ГЛАВНИХ УЛОГА: Милош Аврамовић о почетку снимања серије Јужни ветар

М. Дедић

21. 02. 2019. у 12:15

ЕВО КО ЋЕ ДА ИГРА ЈЕДНУ ОД ГЛАВНИХ УЛОГА: Милош Аврамовић о почетку снимања серије Јужни ветар

Сцена из филма Фото Промо

Након огромног успеха који је постигао филм "Јужни ветар", извесно је да ћемо сагу о београдском подземљу гледати и на малим екранима

НАКОН огромног успеха који је постигао филм "Јужни ветар", извесно је да ћемо сагу о београдском подземљу гледати и на малим екранима. Снимање серије засноване на истоименом биоскопском хиту почиње 5. априла, сазнајемо од редитеља, продуцента и косценаристе Милоша Аврамовића. Амбициозна серија ће имати 10 епизода које ће се емитовати на РТС. Екипи глумаца, са Милошем Биковићем на челу, придружиће се Жарко Лаушевић који ће играти једну од главних рола.

Лаушевић ће се наћи у улози човека који је на ивици закона, открива нам редитељ.

- Не могу много да откривам о његовој улози, осим да је веома занимљива. Лаушевић је велико појачање за серију и част нам је што се придружује екипи. Иначе, у преговорима смо са два озбиљна имена из иностранства, а биће и наших сјајних глумаца - најављује Аврамовић.

Серија ће се снимати три месеца у Београду, Србији, Италији и Црној Гори и, како нам открива Аврамовић, сви једва чекају да се камере укључе.

Прочитајте још - "Јужни ветар" загрејао срца публике (ФОТО)

- Текст је у завршној фази, има новина у односу на филм у смислу да ће бити нових сукоба, ликова, узбудљивих заплета. Циљ је да одемо корак даље у односу на филм који је сниман у скромним условима. Лествицу смо поставили високо и желимо да се, што да не, приближимо америчким серијама - каже Аврамовић.

"Јужни ветар" ће се придружити таласу домаћих крими-серија које су преплавиле ТВ небо. Ипак, ова прича је, како напомиње редитељ, другачија.

- Истина је да је дошло до експлозије тог жанра, али ми се не бавимо полицијом или тајним службама. Нама су у фокусу обични људи који су на ивици, који се зарад опстанка налазе у међупростору добра и зла. Серија ће пратити њихове демоне и унутрашње борбе - закључује редитељ.

Милош Аврамовић Фото Т. Ћирић

НАСТАВАК ФИЛМА

ФИЛМ "Јужни ветар", у ком играју Милош Биковић, Миодраг Радоњић, Драган Бјелогрлић, Богдан Диклић, Јована Стојиљковић, обележио је претходну годину. Причу о борби између добра и зла, у Србији и региону погледало је чак 800.000 људи. Редитељ нам открива да је снимање другог дела филма још неизвесно.

- Радимо на сценарију, постоји јасна идеја како би требало да изгледа. Захтев публике је огроман и сада смо у фази прикупљања финансијских средстава - каже редитељ Милош Аврамовић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације