МОНТАЖНИ ТОАЛЕТИ У ЈАГОДИНСКИМ ЊИВАМА: Од „госпође“ и „господина“ до „господина пољопривредника“ (ФОТО)

З. Глигоријевић

19. 09. 2019. у 13:48

МОНТАЖНИ ТОАЛЕТИ У ЈАГОДИНСКИМ ЊИВАМА: Од „госпође“ и „господина“ до „господина пољопривредника“ (ФОТО)

Фото З.Глигоријевић / Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодине

Овакав тоалет нисам видела ни на плажи у Црној Гори, а често су затварали и тушеве – коментарисала је Рада Тасић из Рибара
ЈАГОДИНА – Овакав тоалет нисам видела ни на плажи у Црној Гори, а често су затварали и тушеве – коментарисала је Рада Тасић из Рибара док је са комшиницом пила кафу у њиви крај које је постављен монтажни тоалет с туш кабином. Док је конобар кафом, соковима и ракијом послуживао окупљене пољопривреднике, она је за „Новости“ оценила да је то „одличан потез локалне самоуправе, јер када се бере кукуруз, истуширају се и чисти оду кући“. Добро је, каже, и што је урађен пољски пут, јер се дешавало да у рупу упадне цео трактор.


- Нисмо дошли да отварамо тоалете и купатила, већ да обиђемо и видимо како је урађен пут. Тоалете и купатила поред њива хтели смо да урадимо, јер хоћемо да када долазите у њиве преко лета имате услове да се истуширате. Хоћемо и да се пољопривредни произвођачи не називају више сељацима, јер су они господа. Господин пољопривредник! Иако се ви тако не осећате, јер цене пољопривредних производа још увек нису примерене, а нарочито цена жита, која није мењана годинама – изјавио је данас у Рибару председник Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма.

Он је додао да су на идеју за постављање тоалета дошли да се пољопривредници не би осећали понижемо. „Није проблме када је кукуруз велики, али када шпарта кукуруз, нема где да се сакрије да би обавио биолошку потребу“, рекао је он и додао да ће тоалети и туш кабине бити постављени на сваких 300 метара дуж њива у сваком селу. Наредне године радиће их ЈП „Стандард“, које ће запослити два-три мајстора и постављати их на сваких 150 метара.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Помоћ за сточаре


Марковић је још рекао да ће каменом бити насипамо преко 120 километара пољских путева. Радови би требало да буду завршени за годину и по дана. Ове године биће уложено 80 милиона динара, а ребалансом ће бити издвојено још 40 милиона динара.

- Драго ми је што сам данас први пут видео да су сви пољопривредници дошли путничким аутомобилом, а овим путем некада због рупа није могло да се прође ни трактором – оценио је Марковић.

МИНИСТРИ

Марковић је рекао да му је неколико пута нуђено да буде министар, али да њему не треба функција да би радио за народ.

- Хоћу да средим град и запослим све који желе да раде. Касније, ако будем имао поверење народа, да кажем, е, саћу да будем министар. Пет садашњих министара у Влади Србије не заслужују ни кафу, ни гориво за службена возила. Не долазе на посао, а у сталном су радном односу. Позиција и опозиција слажу се само око благајне – оценио је Марковић.


Ратко Стевановић, градоначелник, и Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодине

Рада Тасић из Рибара


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Mama

19.09.2019. 16:34

Ovo je divno.Nadam se da ce Palma naci resenje da sanitarije ostanu ciste i u upotrebi na ponos ziteljima Jagidine.

Borislav Savić

20.09.2019. 15:36

Palma u ataru svog sela postavlja tuseve i WC kabine a ostala sela nemaju ni vodu za piće, sa tim se malo pozabavite, pravde i istine radi.