Септембарске атракције у Параћину

З. РАШИЋ

24. 08. 2017. у 17:30

Припреме за обележавање Дана општине на Црници и "Крстовданске свечаности"

Септембарске атракције у Параћину

Фото: Зорана Рашић

ПАРАЋИН - Отварањем процедуре предлагања кандидата за доделу јавних признања поводом Дана општине, припреме за предстојећа значајна догађања и "Крстовданске свечаности", које трају од почетка септембра, улазе у завршну фазу.

Најпре је на седници Скупштине општине измењена одлука о признањима и уведена нова награда - Похвала, а кандидатуре се примају и за звање почасног грађанина, те за доделу Плакете, Дипломе, новчане награде и Захвалнице. Иначе, "Крстовданске свечаности" организује Туристичка организација Параћина (ТОП), у циљу проширивања и обогаћивања овдашње понуде.

- Почетак ће обележити наступ џез-састава "Ти, Фафа и ја" из Крагујевца и бенда Васила Хаџиманова, а улаз у Позориште је бесплатан - каже директор ТОП Аљоша Глигоријевић, додајући да потом следи "Етно фест" са бројним излагачима који ће на штандовима у центру града посетиоцима понудити различите предмете домаће радиности, занатске производе, квалитетан мед...

Уз напомену да је пријављивање већ у току, те да у односу на лане има и нових излагача, Глигоријевић најављује и "Дечји карневал" на који се очекује долазак више од 600 малишана из Србије. За крај, 23. септембра у центру Параћина, ТОП планира концерт Влатка Стефановског.

Овдашњи људи, међутим, посебно се радују почетку рада биоскопа у новој згради Културног центра. Унутрашњи радови су потпуно окончани и завршава се поступак јавне набавке за куповину опреме, па се прве пројекције очекују већ половином септембра.ДАТУМ

ПАРАЋИН као свој дан слави 27. септембар, у знак сећања на датум када је Повељом кнеза Лазара војводи Црепу на управљање предат тадашњи Паракин град. По старом календару, то је било 14. септембра 1375.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације