Несторовић: Богдановић је микс Ђорђевића и Даниловића

В.Н.

12. 08. 2019. у 13:05

Несторовић: Богдановић је микс Ђорђевића и Даниловића

Богдановић и Ђорђевић Фото: Танјуг

Кад треба да се одлучује, ту је он да узме лопту, постигне кош, тако је и у НБА лиги - каже Радослав

СРБИЈА је један од претендената за медаљу на Светском купу у Кини, а Богдан Богдановић микс једног од најбољих тандема свих времена Александар Ђорђевић - Предраг Даниловић. То истиче чувени словеначки кошаркаш Радослав Несторовић, тренутно генерални секретар КС Словеније.

- Даниловић и Ђорђевић су увек давали велики допринос репрезентацији, а таква је ситуација и са Богданом. Кад треба да се одлучује, ту је он да узме лопту, постигне кош, тако је и у НБА лиги. Њему бих увек давао да одлучује, јер је такав профил играча. Прави мајстор, највише поверења имам у њега - каже бивши центар Сан Антонија, Торонта и Индијане.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Теодосић опоравак наставља у Болоњи

Популарни Раша Србију види као једног од главних кандидата за медаљу на СП у Кини.

- Селектор Ђорђевић је одабрао најбоље, али ни то не мора да буде некад пресудно. Све зависи од једне утакмице на шампионату, поготово када дође осмина финала или четвртфинале. Србија има тим који може да се озбиљно укључи у трку за медаљу.

Нестеревић истиче да селектор "орлова" може много тога да покаже новим генерацијама.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Видећете много боље "орлове"

- Направио је одличан потез што је дошао у Виртус и верујем да ће клуб богате традиције успети да врати на стазе старе славе. Желим му сву срећу у Италији. Довео је појачања и из Србије и верујем да бити екипа за највише домете у Европи. Са друге стране, Сале је не само велико кошаркашко име, већ и сјајан човек и част је за све нас да будемо у његовом друштву - закључио је освајач НБА прстена са Спарсима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације