Видећете много боље орлове

Ми. РОГАЧ

12. 08. 2019. у 09:07

Видећете много боље орлове

Стефан Јовић Фото Н. Параушић

Кошаркаши Србије вечерас од 18.30 играју још један припремни сусрет са Литванцима

ТРИ утакмице и три победе, то је учинак Србије у досадашњем току припрема. Нова провера за Богдановића и другове је на програму вечерас од 18.30 у Каунасу, а ривал је баш као и два дана раније селекција Литваније. На првом дуелу гости су у Београду показали веома добру игру, али су у финишу српски играчи режирали преокрет и тријумфовали 72:68.

- Можемо да одиграмо боље на њиховом терену - убеђен је Богдановић. - Они ће бити још агресивнији, али ће нама бити изазовније да играмо у пуној хали на страни.

Иако није много тога штимало у табору Србије, победнички менталитет мора да радује.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДОКТОР РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ О КАПИТЕНУ: Теодосић неколико дана на терапији, потом контролни снимци

- Видело се да су уигранији од нас. Имали смо само два заједничка тренинга и то се осетило. Имамо довољно времена да се спремимо. То ћемо најбоље урадити заједничким тренинзима, дружењем, комуникација је баш као и претходних година. Још су нам ноге тешке, за нас неколико је ово била прва утакмица.

Посебне похвале за начин игре и приступ од селектора добили су Лучић и Милосављевић.

- Нисмо могли да очекујемо бог зна какву игру, нападачки и дефанзивно - каже Лучић. - Важно је да смо забележили победу у тренутку када нисмо бриљирали. Битно је да смо осетили и ту еуфорију и подршку у Србији. А надамо се да ћемо у Каунасу одиграти боље. Требаће времена да се уклопимо и дођемо на одређени ниво. n

БЈЕЛИЦА: ВРЕМЕ РАДИ ЗА НАС

НА утакмици у Београду је Немања Бјелица показао да му прија улога лидера.

- Нисмо добро почели, олако смо схватили противника. Литванија је можда једна од најјачих екипа на првенству. Окупили смо се касније. Физички смо океј, имамо жељу али нисмо имали главу. На крају је тај карактер пресудио и то је много битно за такмичење као што је светско првенство. Време ради за нас и надам се најбољем.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације