Тумбаковић чека промоцију

Н. Иљукић

12. 06. 2019. у 20:05

Тумбаковић чека промоцију

Љубиша Тумбаковић фото: Н. Параушић

Искусни стручњак би могао бити 11. селектор од 2006. године и самосталности Србије

ФУДБАЛСКИ савез Србије ове године слави један век од оснивања, а на селекторској клупи су од 1919. седели бројни стручњаци и комисије. Од самосталности Србије 2006. године до данашњег дана имали смо тачно десет селектора. Младен Крстајић готово извесно броји своје последње дане (или дан) на овој функцији и њега би требало да замени Љубиша Тумбаковић, који је у завршним преговорима са председником ФСС Славишом Кокезом.


Оно што одмах боде очи јесте подужи списак људи који су српски репрезентативни фудбал покушали да дигну из клиничке смрти и одмах је очигледно да су то успели једино Радомир Антић и Славољуб Муслин, који су "орлове" одвели на мундијале у Африку 2010. и Русију 2018. године. Све пре и после њих су били епизодисти који су (не)спретно балансирали на канапу разапетом између провалије наших сујета, клубашких и навијачких страсти и интереса.

НЕМЦИ ЗА 93 ГОДИНЕ 10 ТРЕНЕРА ПРИМЕР из Немачке је више него сликовит. Четвороструки прваци света су 2006. године (откад је Србија променила десет селектора) поставили на клупу Јоакима Лева, који је ту и данас. А, од 1926. године, дакле у последње 93 године, укупно су имали десет селектора!ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НА ОДМОР ПОГНУТЕ ГЛАВЕ: Фудбалери Србије на распусту до септембра


Дебакл и "петарда" у Украјини су коштали Младена Крстајића посла у ФСС, а може лако да нам се деси да коначна и папрена цена буде изостанак са још једног Првенства Европе, на којем нас није било 20 година! Требало би да Љубиша Тумбаковић (66) буде ватрогасац у селекцији коју годинама кроз изузетно критички објектив гледају навијачи у Србији.


Младен Крстајић је десети селектор од самосталности Србије, чекамо 11, Љубишу Тумбаковића. Све је почело са Шпанцем Хавијером Клементеом 2006. године, па су се ређали Мирослав Ђукић, Радомир Антић, Владимир Петровић, Радован Ћурчић (у два мандата), пре и после Синише Михајловића, Љубинка Друловића и Холанђанина Дика Адвоката, и на крају актуелни Крстајић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић: Нису криви ни селектор ни играчи, најбоље да сам ја


Овај својеврсни тренерски рингишпил, који се често квари и катапултира после кратког времена своје посетиоце, застао је на тренутак. Одбор за хитна питања или Извршни одбор ФСС требало би данас или сутра да се огласе и кажу ко је званично нови тренер на овом рингишпилу, чије ће ватрено крштење бити са Португалијом и Роналдом 7. септембра у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Dule Los Angeles

12.06.2019. 20:23

I ovo je veoma dobro, mada bi Jokanovic bio najbolje resenje. Mladji je i radi u Engleskoj, centru svetskih fudbalskih zbivanja gde se igra najjaci fudbal. Tamo su i najbolji treneri od kojih je mogao mnogo da nauci. Nije jednostavno biti u drustvu Klopa, Gvardiole..... Njegove ideje bi sigurno bile malo savremenije i fudbal bi s'njim bio brzi. Ali i Tumba je 2 svetlosne godine daleko, iznad dosadasnjeg.

BORKO

13.06.2019. 13:38

@Dule Los Angeles - i jokanović bi bio sjajno rešenje, pod uslovom da prihvati.

Д. Мирсин Сибничанин

13.06.2019. 02:23

Најбоље је поставити поново Муслина. Уопште није јасно зашто је замењен тај врло успеешни селектор.

Yogru

13.06.2019. 06:45

Srbin sam ali mi smo Mihajlovica toliko kritikovali da se covjeku povraca na Srbiju i njihov mentalitet.

Simostep

13.06.2019. 07:40

Moze doći bog otac, ako nema odrešene ruke. Samo da se ne mešaju menadzeri igrača, sve će biti OK.

Ekspert

13.06.2019. 07:44

Nepotrebno menjanjeselektora jos jednom u nizu. Koliko ce ev. Tumbakovic ostati ako izgubi protiv Portugala? Kod nas su mediji vec odavno postali ti koji menjaju selektore a ne FSS.

Marko B.

13.06.2019. 09:28

Svi se menjaju samo koondicioni trener Stojanovic ostaje..Šta je too???