Председник Александар Вучић, коментаришући поједине критике да је одговоран за пораз фудбалске репрезентације Србије од Украјине, каже да је најлакше њега окривити за све што се дешава у Србији и да је на то навикао.

- Крив је Вучић. Што је крив, зато што је поставио Кокезу, а што је Кокеза крив, иако им је обезбедио све услове, не знам и нема везе, нису криви ни селектор ни играчи, хајде да њих ослободимо кривице, најбоље да сам ја крив - рекао је Вучић у Лучанима.

Каже да га, међутим, кад спортисти направе успех, упозоравају да се не кити туђим перјем и додаје да то и не чини и да је једини председник који није отишао ни на једну утакмицу.

Вучић истиче да је Србија последњих година уложила највише новца у спорт, три пута више него пре шест година, због чега су 2017. и 2018. година биле најуспешније спортске године, али и да се он неће китити туђим перјем.

Додаје и да га за пораз оптужују и навијачи Звезде и Партизана када они други освоје титуле.

- Кад Звезда освоји титулу, „Горбари“ кажу Вучић наместио. Кад Партизан узме Куп, „Делије“ кажу да је Вучић то наредио, да би и они били мало задовољни, иако Звезда ниједном на гол није шутнула - каже Вучић.

Додао је да је држава дала "ненормалне" паре кошаркашким клубовима Звезди и Партизану да би могли да играју Евролигу и буду јаки и да други клубови имају право да се љуте због толиког улагања.

- И опет си крив што је судија одсвирао овако или онако... Био сам крив за кишу, а сад сам крив што је сунце упекло... - закључио је председник.