ПЉЕВЉА - Председник општине Пљевља, Игор Голубовић, након састанка са руководством и радницима Гријања”, обећао да ће изаћи у сусрет захтевима радника на начин што ће до петка бити исплаћена једна зарада, тврде у саопштењу представници радника локалног предузећа „Грејање“.

Они наводе да је Голубовић рекао да ће убудуће запосленима зараде бити исплаћиване сваки месец а да ће у локалној управи направити план исплата осталих неисплаћених зарада.


- Након предочених проблема које запослени у овом друштву имају, као и најављеног штрајка до исплате свих заосталих зарада, председник општине је изјавио да је око већине тема био погрешно и недовољно информисан, како од стране својих најближих сарадника из општине, тако и од руководства Друштва, наводи се у саопштењу за медије представника радника Гријања.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пљевља: Или плата или хладни радијатори?!


Они су изразили наду да до штрајка неће доћи, јер то, како кажу, није у интересу ни њима, ни грађанима, а ни председнику општине. Радници ће коначну одлуку донети на радничком збору, који ће вероватно бити одржан у среду.


- На радничком збору тражићемо од председника општине да нам писаним путем достави план исплате заосталих зарада, иза кога ће он стајати како речју, тако и својим потписом, а након тога одлучити да ли је та понуда прихватљива за нас или ћемо кренути у организацију штрајка, наводи радници у саопштењу за медије.
Део радника тог општинског предузећа недавно је саопштио да неће обављати припреме за сезону грејања која почиње 1. октобра, због тога што им послодавац дугује 11 зарада. Запослени су казали да су пре месец дана добили плату за август 2018. године. Грађанима су тада препоручили да набаве угаљ и дрва или се греју на струју.