ПОЛИЦИЈСКЕ АКЦИЈЕ НА СЕВЕРУ ЦРНЕ ГОРЕ: Одузето оружје, муниција, бомба, дрога...

М. С.

29. 08. 2019. у 17:15

ПОЛИЦИЈСКЕ АКЦИЈЕ НА СЕВЕРУ ЦРНЕ ГОРЕ: Одузето оружје, муниција, бомба, дрога...

Фото: Depositphotos

Два лица су ухапшена док је против једног поднета кривична пријава након претреса возила и стана

ПОЛИЦИЈА је на територији Никшића, Берана и Колашина пронашли и одузели више комада оружја, муницију, ручну бомбу, дрогу и друге предмете. Два лица су ухапшена док је против једног поднета кривична пријава.


Прочитајте још: Црна Гора: У три града, расветљено 40 кривичних дела


Контролом возила којим је управљао Р. Н. (40) из Никшића пронађени су и одузет четири пвц паковања марихуане тежине око 30 грама као и два џоинта. Претресом стана који користи пронађено је и одузето: аутоматска пушка М70 са оквиром, 87 комада муниције различите врсте и калибра, тромблонски додатак за пушку, ручна бомба, 30 грама марихуне, џоинт и вага за прецизно мерење.


Прочитајте још: РАТ ЦРНОГОРСКИХ КЛАНОВА: Крвави трагови освете по целој Европи


- О догађају је обавештен надлежни тужилац који је наложио да се Р. Н. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због основане сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога у стицају са кривичним делом недозвољено држање оружја и експлозивних материја, саооштила је Управа полиције, чији су припадници у Беранама, по претходно привбављеној наредби надлежног судије за истрагу, извршили претрес куће коју користи безбеднсно интересантно лице М. Р. (38) из Берана. Претресом су пронашли и одузели аутоматску пушку и оквир у којем се налазило 30 комада муниције калибра 7,62 милиметара. О догађају је обавештен државни тужилац који је наложио да се М.Р. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због основане сумње да је починио кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја, после чега је донео решење о задржавању М. Р. у полицијским просторијама до привођења судији за истрагу.

Полиција је у Колашину претресом просторија које користи Р.В. (67) пронашла и одузела две пушке-ловачку и војничку марке М48, и осам патрона муниције. Против Р.В. је поднета кривична пријава због основане сумње да је починио кривично дело недозвољнео држање оружја и експлозивних материја.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације