СПРЕЧЕНО УБИСТВО У БАРУ: Пола килограма екплозива за ликвидацију

Б. Дабић

четвртак, 30. 08. 2018. у 09:33

СПРЕЧЕНО УБИСТВО У БАРУ: Пола килограма екплозива за ликвидацију
Полиција је спречила планирану ликвидацију употребом импровизоване експозивне направе у Бару, стоји у саопштењу црногорске полиције
БАР - Полиција је спречила планирану ликвидацију употребом импровизоване експозивне направе. Ово је наведено у саопштењу Управе полиције достављено медијима неколико сати пошто су припадници Тима за противдиверзиону заштиту деактивирали екплозивну направу у среду на коловозу у центру Бара, код “Три куле”.

- Експлозивна направа је садржала око пола килогама експлозива, а била је намењена за извршење тешког кривичног дела постављањем уз помоћ магнета уз активирање на даљину, саопштили су из Управе полиције.

Од стране грађана полиција је обавештена у среду око 14.50 да се на коловозној траци на главној барској саобраћајници у булевару налази црна пластична кеса из које вире жице те да се сумња да је реч о експлозивној направи.


- Одмах по обавештењу полиција је изашла на лице места и обезбедили га. Саобраћај је био усмерен на друге алтернативне правце. Позвана је Група за антитерористичке прегледе - Тим за противдиверзиону заштиту ради безбедног изузимања наведеног предмета. О свему је обавештен надлежни тужилац. Обезбеђењем лица места и евакуацијом грађана у том делу насеља у Бару превентивно се деловало на могуће тешке последице. Грађани су удаљени на безбедну дистанцу и професионални полицијски тим је успешно деактивирао ову експлозивну направу, наводи се у саопштењу Управе полиције.

У току је рад на расветљавању свих околности овог догађаја. На лицу места је извршен увиђај. Изузети трагови биће упућени у Форензички центар ради вештачења.


- Криминалистичка обрада овог предмета је у току, а усмерена је на расветљавање свих околности догађаја међу којима је свакако идентификовање лица која су израдила и поседовала импровизовану експлозивну направу у намери да је употребе, као и лица на чију штету је планирано извршење тешког кривичног дела активирањем ове експлозивне направе, кажу у Управи полиције.

СПРЕЧЕНО 20 ЛИКВИДАЦИЈА
Осим овог случаја, полиција је од почетка ове године превентивним активностима спречила 20 ликвидација. Од 12 убиства која су почињена од почетка 2018. године до сада је расветљено осам, док је од 22 убиства у покушају у истом периоду до сада расветљено 18.

Из Управе полиције поручују “Борба против организованог криминала ће у наредном периоду бити још јача и интензивнија”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације