Вођа шкаљараца чека изручење: Вукотићу активиран екстрадициони притвор, не излази на слободу

Танјуг

06. 12. 2019. у 15:47

Вођа шкаљараца чека изручење: Вукотићу активиран екстрадициони притвор, не излази на слободу

Фото Архива ВН

Которанину Јовану Вукотићу (38) чије изручење Црна Гора тражи због покушаја убистава и држања оружја и верује да је високо позиционирани припадник "шкаљарског клана", данас је активиран екстрадициони притвор
Которанину Јовану Вукотићу (38) чије изручење Црна Гора тражи због покушаја убистава и држања оружја и верује да је високо позиционирани припадник "шкаљарског клана", данас је активиран екстрадициони притвор, пошто је одслужио затворску казну.

Вукотићу је екстрадициони притвор одређен 26. јуна одлуком Вишег суда у Београду, која је данас активирана, јер је до данас био у затвору на одслужењу казне на коју је осуђен у Србији због фалсификовања пасоша, а од данас ће одлуку о изручењу Црној Гори чекати у екстрадиционом притвору у Београду, речено је Танјугу у том суду.

Виши суд је недавно првостепеним решењем утврдио да су испуњене законске претпоставке за његово изручење Црној Гори, а сада се чека одлука Апелационог суда по жалби његовое одбране, јер се противи изручењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Viši sud u Beogradu doneo odluku: Jovica Vukotić da se izruči Crnoj Gori

У сваком случају, након правоснажности судске одлуке, коначну одлуку да ли ће Вукотић бити изручен Црној Гори донеће министар правде Србије.

Иначе овај Которанин, који има држављанство и Србијеи Црне Горе, у Србији је издржао казну од 15 месеци затвора због поседовања фалсификованог пасоша са његовом сликом, али на име Георги Андонов.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  PEVAČICA KRILA PUŠKE ZA "ŠKALjARCE"? Oružje bilo spremno za profesionalne likvidacije, jedan trag vodi do crnogorskih mafijaša! (FOTO+VIDEO)

Црногорске власти Вукотића траже због кривичног поступка за покушај убиства у Котору 2016. године и недозвољено ношење оружја и верује да је високорангирани припадник "шкаљарског клана".

На саслушању поводом истраге у Црној Гори, која су обављена у Београду, Вукотић је летос негирао дело за које се терети, подносећи тужилаштву доказе о свом алибију.

Он је под истрагом је црногорског тужилаштва за покушај двоструког убиства у Котору 2016. године - Војина Ступара и Милоша Радоњића.

Кривичном пријавом подгоричке полиције која је подета тужилаштву поред Вукотића у том случају су обухваћени и Милић Миња Шаковић и Игор Дедовић.

Према ранијим саопштењима црногорске полиције, Вукотић је осумњичен и да је 23. маја 2016. године у Котору покушао да убије Тамару Звицер, супругу једног, од како се верује вођа супарничког "кавачког клана" Радоја Звицера.

Вукотић је у притвору и затвору у Београду од септембра 2018. године.

Он је 10. септембра 2018. године био ухапшен у турском летовалишту Анталија са фалсификованим македонским пасошем на име Георгије Андонов и већ сутрадан је депортован у Србију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације