Драгоје: Водите ме у Тужилаштво! Полицајац: Идеш право у затвор! Прибојац још неће ићи на полиграф да прича о Јелени Марјановић

Н. БИЈЕЛИЋ - С. БАБОВИЋ

07. 11. 2019. у 22:02

Драгоје: Водите ме у Тужилаштво! Полицајац: Идеш право у затвор! Прибојац још неће ићи на полиграф да прича о Јелени Марјановић
Прибојац Драгоје Милинковић, који је означен као извршилац убиства Јелене Марјановић, тражио да иде на полиграф, а спроведен у КПЗ. Адвокат Савић: Прича о његовој умешаности у злочин - будалаштина

ПРИБОЈАЦ Драгоје Милинковић, који је у анонимном писму пристиглом из Швајцарске на адресу Вишег суда у Београду, означен као убица певачице Јелене Марјановић, ухапшен је у среду у стану своје друге супруге.

Намера му је била да дан касније оде у Више тужилаштво, како би дао изјаву да нема никакве везе са Јелениним убиством. Мало пошто је стигао, полиција је закуцала на врата.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Милинковићев адвокат: Драгоје ухапшен чим је крочио у стан у Београду, тражио је полиграф за случај убиства Јелене Марјановић

- Водите ме у Тужилаштво - узвикнуо је Драгоје кад их је угледао, али је од полицајаца добио одговор да нису дошли да га воде у Тужилаштво, већ у затвор.

Мало пре него што ће му бити стављене лисице на руке, Драгоје се сам јавио медијима желећи да демантује оптужбе из анонимног писма. Тврдио је да га је суду послала његова бивша супруга са којом већ дуже води спор око имовине. Између осталог је навео да га је она и раније оптуживала за многа дела, па чак и да је убио једног адвоката у Параћину.

Адвокат Предраг Савић, Драгојев пуномоћник у поступку који ће повести против непознате особе, због лажног оптуживања и ометања правде, у четвртак је за "Новости" изјавио да је овај Прибојац спреман да буде полиграфски тестиран и да му се узме ДНК, како би доказао да су приче о његовој умешаности у злочин у Борчи "будалаштина".

- За њим је постојала потерница, коју је издао суд у Прибоју, пошто он тамо има пријављено место боравка, а све на основу правоснажне пресуде која му је изречена пред трстеничким судом.

Иначе, ово није једини случај у којем је Драгоје један од главних актера. Пред Основним судом у Крушевцу у четвртак су неправоснажном пресудом ослобођена тројица младића, које је он пријавио да су га 2015. отели, тукли и узели новац. Управо ова тројка је Благоја оптужила за превару, због чега му се судило и пресудило у Трстенику.

У завршној речи у поступку у Крушевцу, били су изричити да је њима Драгоје дуговао новац. Када су тражили да им врати паре, он их је, како кажу, пријавио за отмицу.

- Оцу и мени остао је дужан за кирију, новац за аутобус. То је патолошки лажов, не чуди ме што се ових дана спомиње у другој причи - рекао је Б. М., један од ослобођених младића.

И М. М. је негирао да је пиштољем ударио Драгоја, каже да то никада никоме није учинио. Са друге стране, И. С. је навео да је Милинковић само желео да избегне да им врати дуг, тако што ће их пријавити за нешто што нису учинили. Он за "Новости" наглашава да је Драгоје "познати преварант":

- Мислим да нам дугује више од 30.000 евра. Тужили смо га и он је поднео контрапријаву. Нудио ми је посао у Швајцарској, уз одређену накнаду, појавио се са бесним џипом, неке другаре је преварио за телефоне, за аутобус. Ма, свуда је варао народ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Биће у затвору годину дана: Ево зашто је ухапшен Драгоје Милинковић, означен као убица Јелене Марјановић

СКРИВАО СЕ У БЕОГРАДУ?

ПРОТИВ Драгоја Милинковића је кривични поступак због преваре покренут 19. маја 2016. године, а главни претес је започео 15. јула исте године. У Трстенику се у то време препричавао Драгојев "бизнис" и ранија писања медија о варањима путника преко његове туристичке агенције. Сада круже приче да се Милинковић све време крио у Београду, док је фингирао јављање из иностранства, где је такође осуђен.


БЕЗ ИЗЈАШЊЕЊА О ПИСМУ

КАДА је у уторак у судници београдске Палате правде, где је одржано суђење Зорану Марјановићу, оптуженом да је убио своју супругу Јелену, судија свим странкама у поступку доставила анонимно писмо, нико није хтео да се изјашњава о њему. Зоран је са својим адвокатима само накратко изашао из суднице, како би се консултовали. Кад су се вратили, рекли су да немају шта да кажу и били су спремни да суђење, на које се толико дуго чекало, почне. До сада се поводом анонимног писма, Више јавно тужилаштво није огласило.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Lesa

08.11.2019. 00:22

Gde sada ovoga iskopa se posla centri godine. Sta se cekalo do sada. Neko tuzi coveka i odjednom covek kriv. Lakrdija

jova

08.11.2019. 00:31

Jeste budalastina...neko uporno zataskava ubistvo Jelene i na sve moguce nacine udaljava javnost od istine...

naranca

08.11.2019. 00:44

Ovo je opasno prelivanje ''Parova'',''Zadruge'' ………………..U Pravni sistem Republike Srbije