ДРАГОЈЕ Милинковић, који је у анонимном писму које је стигло у Виши суд означен као убица Јелена Марјановић, ухапшен је синоћ у Београду, а по наредби Основног суда у Прибоју. Он је споведен у Казнено поправни завод (КПЗ) за малолетнике у Ваљеву ради извршења казне.

Суд је издао налог за хапшење јер се Милинковић није јавио на издржавање затворске казне од годину дана, на коју је осуђен због кривичног дела превара у продуженом трајању. Он ће казну издржавети у КПЗ-у за малолетнике у Ваљеву, јер је то могуће за оне осуђенике који су добили казне до годину дана затвора, а имају пребивалиште на територији Вишег суда у Ваљеву или Вишег суда у Ужицу.

- Могу да потврдим да је ухапшен синоћ у стану у Београду. Наиме, он је синоћ стигао из иностранства, након чега је одмах приведен. Он је инсистирао и да буде полиграфски тестиран у случају писма у којем се именује као убица Јелене Марјановић, што је одбијено – каже за Пинк адвокат Предраг Савић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ако ме депортују, чекају ме силовања и смрт! Бивша мис заробљена на аеродрому скоро месец дана чека азил и шансу за живот! (ФОТО+ВИДЕО)

То што српски органи нису прихватили Милинковићево инсистирање да иде на полиграф,у вези са "писмом из Швајцерске" знак је, како истиче адвокат, да се ради о будалаштини.

Када је реч о синоћњем хапшењу, Савић каже да је против Милинковића поведен кривични поступак још 2015. године, а да се исти води и против оних који су га тада напали и нанели му лакше телесне повреде.

- Нисам тачно упућен у тај случај, али знам да је осумњичен за превару – каже Савић. Каже да је за њим постојала потерница наших органа, за коју се знало, и да је хапшење било у складу са постојећим стањем и према закону је лишен слободе.

- Ово је чисто извршење кривичне санкције. Чим је дошао у стан, како ми је рекла његова ванбрачна супруга, лишен је слободе – каже Савић.