Бранко Лазаревић ослобођен оптужби за одавање службених тајни Шарићу

Танјуг

среда, 09. 10. 2019. у 11:21

Бранко Лазаревић ослобођен оптужби за одавање службених тајни Шарићу

Фото Танјуг

И остали оптужени у овом случају су правоснажно ослобођени - полицајац Борис Гара, адвокат Радован Штрбац и Родољуб Радуловић, којем је суђено у одуству јер је у бекству

БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио Бранка Лазаревића, некадашњег шеф кабинета бившег министра полиције, од оптужби за одавање поверљивих полицијских информација криминалној групи Дарка Шарића.


Истом одлуком и остали оптужени у овом случају су правоснажно ослобођени - полицајац Борис Гара, адвокат Радован Штрбац и Родољуб Радуловић, познатији као Миша Банана, којем је суђено у одуству јер је у бекству.


Овом одлуком, која је данас објављена на сајту Апелационог суда, одбијена је жалба тужиоца за организовани криминал и потврђена је првостепена пресуда Специјалног суда у Београду из децембра прошле године.


Сви су ослобођени оптужби за кривично дело одавање службене тајне, а Лазаревић и за удруживање у Шарићеву криминалну групу, јер суд сматра да тужилаштво за организовани криминал није доказало своје тврдње из оптужнице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРЕСУДА ЗА ОДАВАЊЕ ТАЈНИ ШАРИЋУ: Захтевају нову одлукуСви оптужени су током суђења негирали да су починили кривично дело одавање службене тајне за које се терете.


Оптужени су се теретили да су током 2008. и 2009. преносили поверљиве полицијске информације Шарићу пре покретања званичне истраге за шверц кокаина у октобру 2009. године.


У оптужном предлогу се наводи да је Гара преносио кључне податке Лазаревићу о праћењу Шарићеве групе, након чега је Лазаревић те информације проследивао Штрпцу и Радуловићу, а они Шарићу.


То поступање је, како сматра Тужилаштво за организовани криминал, угрозило истрагу полиције, јер су припадници Шарићеве групе променили дотадашњи начин комуникације.


Шарић је почеком децембра, након поновљеног суђења, осуђен на максималну казну од 15 година затвора због организовања криминалне групе која је кријумчарила кокаин из Латинске Америке у Западну Европу.


Суди му се за прање пара у другом поступку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (18)

Djordje Labrovic

09.10.2019. 11:38

Nisam ni očekivao da će biti kažnjen. U ovoj državi podobni kriminalci ne odgovaraju. "Pravda" nije dostižna za sirotinju. Na nju se i istresa policija, sudovi, izvršitelji, poreznici.

Рашо

09.10.2019. 12:53

Сада му на име одштете за душевну бол, повреду угледа и части, ... испалтите на наш рачун неколико милиона евра па га вратите у дипломатску службу. Имајући у виду искуство сада може бити и амбасадор!

Io

09.10.2019. 15:17

Njegov sef mu je nalozio,a njega nece da diraju!Dal su Sarici dal banane ,nedodirljiv je!

Goran

09.10.2019. 17:46

@Мима - Pre ce biti nesposobni tužioci koje je postavila i čuva ova vlast.

Sale

09.10.2019. 16:35

Vrh policije organizuje šverc droge na tone i onda ga ista ekipa iz pravosuđa oslobodi. Srbija je ogrezla u najtežim oblicima kriminala i korupcije.

Goran

09.10.2019. 17:45

Nemojte da grešite dušu. U pitanju su ljudi koji su bliski i to vrlo bliski SPSu i Dacicu to jest ovoj vlasti. Zato i ne čudi da su oslobodjeni. Sud sudi prema dokazima tužilaštva koje je odustalo i od Karica i ako je sve čisto ko suza za sudjenje. I AV samo ćuti na to. Kao i na opšte nefunkcionisanje tužilaštva i očajno stanje sudova koje se samo pogoršava.

Radojko

09.10.2019. 18:13

Znaci ja kupio knjigu Saric i onaj decko sto je istrazivao sve je netacno? Losi nam istrazivacko novinarstvo a sudstvo najbolje.

daki

09.10.2019. 18:21

e srbijo sramota sramota SPS hobotnica i dalje zivi, prvo afera kofer pa ovo ..... SRAMOTA.Sud je samo za sirotinju.

5C

09.10.2019. 20:07

Znaci svercovao za zapadnu Evropu........koliko su ti iz zapadne evrope sprecili terorista i droge da udju u Srbiju,KiM?

Miso.Pec

10.10.2019. 00:06

Iznenadjenje bi bilo da su osudjeni,oni koji imaju para,namire advokate i preko njih sudije i sloboda zagarantovana.