TUŽILAŠTVO za organizovani kriminal u svojoj žalbi na prvostepenu presudu Specijalnog suda, kojom je Branko Lazarević, nekadašnji šef kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, oslobođen optužbi da je odavao službene tajne pripadnicima grupe Darka Šarića, tražilo je da Apelacioni sud u Beogradu preinači tu odluku ili je ukine i vrati predmet na novo suđenje.

Ovo je na sednici Apelacije, na kojoj se razmatra žalba, istakao zamenik tužioca Saša Ivanić. On je rekao da je presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka, kao i da je nepotpuno i pogrešno utvrđeno činjenično stanje tokom vođenja postupka.

- U obrazloženju presude navodi se da Lazarević u odnosu na funkciju koju je obavljao nije mogao da raspolaže informacijama koje su predstavljale službenu tajnu - kazao je Ivanić.

Prema njegovim rečima, Tužilaštvo je tvrdilo da je sporne podatke Lazareviću saopštavao radnik MUP Boris Gara, koji je takođe oslobođen optužbe, a koji nije imao niti pravo, niti obavezu da to radi. Pored Lazarevića i Gare, oslobođeni su i advokat Radovan Štrbac, kao i biznismen Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu. I za njih je Tužilaštvo tražilo da se ukine presuda.

PROČITAJTE JOŠ - Suđenje Branku Lazreviću počelo iz početka

UGROZILI ISTRAGU?

TUŽILAŠTVO tvrdi da su tokom 2008. i 2009. otpuženi prenosili poverljive policijske informacije Darku Šariću, a pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. Dalje se navodi da je, navodno Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je ovaj te podatke prosleđivao novosadskom advokatu Štrpcu i Rodoljubu Raduloviću, a oni - Šariću. To postupanje je, kako smatra TOK, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici grupe Darka Šarića promenili dotadašnji način komunikacije.