УБИСТВО У НОВОМ САДУ: Чауре послате на ДНК анализу

Љ. П. - О. М.

11. 09. 2019. у 20:46

УБИСТВО У НОВОМ САДУ: Чауре послате на ДНК анализу

Булатовић је усмрћен с једним хицем у главу

Полиција и даље интензивно трага за егзекутором Бањалучанина Жељка Булатовића, који је убијен у Новом Саду. На лицу места пронађене две чауре које су упућене на ДНК анализу, следе и остала вештачења

ЖЕЉКА Булатовића (55) из Бањалуке, у понедељак увече испред зграде у Улици браће Дроњак у новосадском Новом насељу, погодила су два метка, један у главу а други у руку, а инспектори су на паркингу испред зграде са бројем седам, где је убијен, пронашли две чауре! О ком калибру оружја је реч, засада нико не жели да открива, јер су, како сазнајемо, те чауре са места крвавог злочина - упућене на ДНК анализу. Након тога ће уследити и остала вештачења.

Инспектори новосадске полиције интензивно трагају за егзекутором који је пуцао у Булатовића те вечери, а у томе би требало да им помогне и снимак са видео-надзора једног локала у тој улици.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛИКВИДАЦИЈА У НОВОМ САДУ: Булатовић убијен једним метком у чело

- Проверавају се сваки детаљ и информација - сазнајемо из извора блиског истрази. - Исте вечери су обављени разговори са неколико особа, које би евентуално могле имати нека сазнања.

Мотив сурове ликвидације засад није познат, а у јавности се, међутим, и даље спекулише да је Булатовићева ликвидација заправо опомена његовом сину Александру Булатовићу, с обзиром на чињеницу да ће му у Окружном суду у Бањалуци 13. септембра, на поновљеном суђењу, бити изречена пресуда за убиство Мирослава Лазаревића пре три године.

Млађи Булатовић и Саша Видовић су због тог убиства 16. октобра 2016. године у Источном Сарајеву, првобитно били осуђени на 19 односно 20 година затвора, али је Врховни суд Републике Српске укинуо првостепену пресуду, а суђење је поновљено.

Жељко Булатовић је, подсећамо, убијен у понедељак око 22 сата, док се, како се претпоставља, из продавнице враћао у изнајмљени стан.

адвокат Сенад Дуповац, пуномоћник породице Лазаревић, каже да је и током суђења било јасно да Стјепан Брацо Лазаревић није исказао мржњу према оптуженима.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ САД: Убијен мушкарац

- Налогодавац тог злочина никада није откривен, нити се зна ко стоји иза убиства. Свима је јасно да су оптужени били само "физички радници", односно извршиоци. Немамо доказа за тако нешто, али сматрамо да је убиство Жељка Булатовића опомена налогодаваца према оптуженима да знају како да се понашају у будућности - рекао је Дуповац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације