Наше Анђела и Цеца су сада међу анђелима (ФОТО)

В. Ћирић

четвртак, 22. 08. 2019. у 14:55

Наше Анђела и Цеца су сада међу анђелима (ФОТО)

Фото В. Ћирић

У Пироту сахрањене мајка и ћерка које су погинуле у саобраћајној несрећи у Бугарској на путу за Грчку. Отац и супруг страдалих, Марјан Ранчић, који је возио аутомобил, још се бори за живот

НА Новом пазарском гробљу у Пироту пријатељи и рођаци последњи пут су се опростили од Светлане и Анђеле Ранчић, мајке и кћерке које су 16. августа погинуле у саобраћајној несрећи надомак Благојевграда у Бугарској, када је аутомобил "панда" којим је управљао Марјан (60), ударио у аутобус. Муж, односно отац погинуле, још увек је у Софији, где је подвргнут многобројним операцијама и лекари се боре за његов живот. Он је у такозваној индукованој коми, па и не зна да су у истом гробу сахрањене Анђела и Светлана, или Цеца како је многи у Пироту знају.

Прочитајте још - МАЈКА И ЋЕРКА ИЗ ПИРОТА ПОГИНУЛЕ У БУГАРСКОЈ: Фамилија још чека тела, процедура померила сахране

Сцена каква је виђена у капели Новог пазарског гробља, није никога оставила равнодушним. И најтврђе душе су заплакале над трагичном судбином и белим ковчегом Анђеле и њене мајке Светлане. Сахрана је била заказана тачно у подне, а мимоход је почео сат и по раније. Крај одра су се смењивали школски другари и Анђелине другарице из овдашње гимназије, које ће за који дан у школу. Она је, како су нам кроз сузе рекле њене другарице, требало да крене у трећи разред и радовала се поласку у школу.

- Радовала се и одласку на море у Грчку, заједно са родитељима. Једноставно, радовала се животу. Нажалост, у Грчку нису стигли, нити ће она у школу - речи су Анђелиних пријатеља.

ЗАХВАЛНОСТ АМБАСАДИ МНОГИ чланови породице Ранчић, као и Марјанови пријатељи, као што је Мирољуб Пејић, кажу да је наша амбасада у Софији на најефикаснији и најбржи многући начин обавила комплетну процедуру пребацивања тела из Бугарске и да стално прати Марјаново здравствено стање. Због изузетног професионализма и залагања да се ионако велики проблеми ове породице решавају, они су захвални особљу наше амбасаде у Софији.

Другари из одељења кажу да је носила право, анђеоско име и да је таква била и у души и према свима које је знала. Одрасла је код Марјанове мајке Дафине, из чијих се уста само повремено чуло "Анђелија, Маки, Цецо! Мени је место да идем тамо, а не вама који сте тек кренули у свет! Шта ће ми живот без вас".

Светланина мајка Негра, која је такође близу деведесете и која је пре годину и по изгубила и своју прву кћерку, није имала снаге ни да плаче, ни да хода.

Букети свежег цвећа су готово прекрили заједнички гроб мајке и ћерке. Светланине колеге с посла, запослени у телевизији "Пи канал", на комеморацији кажу да њено одсуство на послу већ осећају.

- Цеца нас је одржавала и у најтежним тренуцима. Била је упорна, омиљена код колега, али и код оних са којима је сарађивала. Борила се за сваку рекламу, за сваки наступ, једном речју за све. Њено одсуство ће оставити велику празнину. Да не говоримо о томе колико су њена смрт и смрт њене кћерке губитак за породицу - речено је на комеморацији.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Тело утопљене жене пронађено у Дунаву запетљано ланцима

На последњи поздрав са супругом и кћерком Марјана, кога сви знају под скраћеним именом Маки, дошли су и многобројни његови пријатељи из града и околине.

- Он је ваљда једини Пироћанац који се никада ни са ким није посвађао, нити је некад неког опсовао. Има разумевање за свачије проблеме. Једноставно душа од човека. Зато је омиљен где год се појави. Никад ми неће бити јасно како оваква трагедија да задеси таквог човека - пита се кроз сузе Верољуб Ђурић, који је са Марјаном одрастао.


Рођаци и пријатељи страдалих
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ljubica

22.08.2019. 15:11

Bog neka im podari vjecni mir i pokoj. Citam ovu vjest a jeza me prozima od uzasa i tuge za njihovim zivotima. Ovo je i kamen da zaplace...