“Новости” на суђењу Милутину Јеличићу у Крушевцу: Претрес одложен, испред суда пароле

С. Бабовић

среда, 14. 08. 2019. у 14:21

“Новости” на суђењу Милутину Јеличићу у Крушевцу: Претрес одложен, испред суда пароле

Фото С. Бабовић

Главни претрес у случају Милутина Јеличића-Јутке, бившег председника општине Брус који је оптужен за полно узнемиравање и недозвољене полне радње, одложен је у среду пред Основним судом у Крушевцу
ГЛАВНИ претрес у случају Милутина Јеличића-Јутке, бившег председника општине Брус који је оптужен за полно узнемиравање и недозвољене полне радње, одложен је у среду пред Основним судом у Крушевцу: четворо Јуткиних адвоката је проследило поднеске о коришћењу годишњег одмора, док је у случају једног адвоката отказано пуномоћје.

Испред зграде суда окупиле су се активисткиње невладиних организација, које су носиле транспаренте ”Насиље нема оправдање”, ”Раднице уз Марију Лукић”,”Наше хероине”, ”Солидарност са жртвама сексуалног узнемиравања”. Окривљеном су звиждале, а аплаузима поздрављале оштећену. Главном претресу присуствовали су и представници Амбасаде САД,и то, како је изнео адвокат Боривоје Боровић,пуномоћник оштећене, Марије Лукић, искључиво као посматрачи,јер су упозорени да се крше људске слободе и права.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -ЈУТКА ПОНОВО У СУДНИЦИ: Одложено рочиште, браниоци на годишњем одмору (ФОТО)

Окривљени Јеличић је изјавио да не жели да се претрес одржи без присуства неког од његових браниоца.

- Нисам могао да ангажујем другог браниоца, желим да ме брани неко од ових браниоца, а они су на годишњем одмору-рекао је окривљени Милутин Јеличић,који је дошао на суђењу у пратњи сина.

МАРИЈА ЛУКИЋ: ПОРУКЕ НИСУ БИЛЕ ОБИЧНЕ - ОЧЕКИВАЛА сам заиста да се претрес одржи, јер је окривљени ангажовао пет адвокатских канцеларија, жао ми је што се то није догодило - износи Марија Лукић. - Поруке које сам добијала нису само обичне, ласцивне поруке, већ садрже и признање извршења кривичних дела.То су и поруке где се окривљени позива да га штити извршна власт.
Боривоје Боровић, пуномоћник Марије Лукић, оштећене бивше Јуткине сараднице, изјавио је пред судом да је став окривљеног пре избегавање суђења и ругање правде, подсећајући да је окривљени на једном од ранијих главних претреса пред Основним судом у Брусу одакле је пресељено суђење, упозорен од тада поступајућег судије да одбрана у овом кривичном поступку није обавезна.

Заменик јавног тужиоца, Саша Аврамовић, испред крушевачког тужилаштва, које гони Јеличића, предочио је да су тачни наводи пуномоћника и додао да оставља суду да оцени да ли ће главни претрес бити одржан. Суд је донео одлуку да би било повређено право окривљеног да га брани бранилац који је изабран, јер су браниоци оправдали изостанак користећи законско право на годишњи одмор.

Судија Александар Коцић донео је одлуку да се главни претрес одржи 23.септембра и упозорио окривљеног да у новом термину обезбеди присуство изабраних браниоца, а уколико они нису у могућности да присуствују, ангажује друге. У случају њиховог непојављивања, главни претрес неће бити одложен. Окривљеном је уручен и прецизирани оптужни предлог.

- Ово је укупно трећи претрес који је одложен због непојављивања Јуткиних адвоката-наводи адвокат Боривоје Боровић, оцењујући да је ово ипак суђење у једном неразумном року,као и да због узнемирења јавности неће дозволити да се због непојављивања браниоца понови случај председника општине Гроцка.- Ми смо били у среду спремни да се чак и оконча главни претрес, пошто треба да се саслушају још две свеокдиње, али сам сигуран да ће окривљени и даље покушати манипулацијама, уз наравно, прећутну подршку извршне власти да се спречи да се донесе пресуда у овом предмету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)