Србин Норберт Фехер, познат као Игор Вацлавић или "Игор Србин" или "Игор Рус" добио је данас доживотну казну затвора за убиство бармена Давидеа Фабрија и добровољног заштитника животне средине Валерија Верија 1. и 8. априла 2017. у провинцијама Болоња и Ферара.

Прочитајте још: Игор Вацлавић остаје у Шпанији

Он је 30. јануара саопштио суду у Болоњи преко видео линка из притвора у Сарагоси да је пуцао на своје две италијанске жртве "јер су они за мене били полицајци и морао сам да их оборим", пренела је Анса.

Фехер је притом мислио на наводно убиство Верија 8. априла и покушај убиства локалног полицајца који је био у патроли са Веријем у близини Фераре тог дана Марком Раваљијом, који је озбиљно повређен.

Он је рекао да има кодекс да никада не издаје своје пријатеље, мислећи на људе који му помажу док је у бекству.

"Морао сам да сломим све на свом путу", рекао је Фехер и додао да се вратио у Шпанију по своју Библију.

Прочитајте још: Вацлавић убио још тројицу пре хапшења


Фехер је оптужен прошлог априла за убиство бармена Давидеа Фабрија и Верија код Болоње и Фераре априла 2017.

На захтев тужиоца, Фехер је навео да је користио најмање шест псеудонима.

Оптужен је за 11 злочина укључујући убиство, навео је извор из суда.

Фехер се налази у затвору у Сарагоси у Шпанији где је оптужен за још три убиства које је починио пре него што је ухапшен децембра 2017. године.

Он је признао два убиства у Италији и три у Шпанији пред шпанским судијом средином децембра 2017, али је одбио да одговара на питања италијанских тужилаца позивајући се на право да ћути.

Фехер (37) ухапшен је 15. децембра након пуцњаве у којој су три убијене особе, укључујући два члана шпанске Цивилне полиције.

Игор Вацлавић, који је рођен у Србији 1981. године, каже да је користио 18 различитих идентитета у осам држава.

Он је рекао да је стигао у Шпанију септембра 2017. и сложио се да му буде суђено у Италији за злочине за које је тамо оптужен.

Шпанија је саопштила да га неће изручити Италији док не буде одговарао за злочине које је починио у Шпанији.