Шаровићев алиби да остане у власти!

С. МИШЉЕНОВИЋ

уторак, 15. 10. 2019. у 06:00

Шаровићев алиби да остане у власти!

Мирко Шаровић, фото Д.Поздеровић

Свађа на политичкој сцени око изјаве лидера СДС о промени већине у парламенту БиХ

НАКОН што је председник СДС Мирко Шаровић изјавио да СНСД и ХДЗ БиХ блокирају рад Парламента БиХ и да треба покренути процедуру смене руководства и формирања нове већине у Парламенту БиХ, стижу и реакције из СНСД, које кажу да се председник СДС понашао као девојка која се нуди свима!

Из СНСД поручују да је једини циљ Шаровића и СДС да задрже фотеље у Савету министара и да избаце СНСД из већине!

Сташа Кошарац, председавајући Клуба посланика СНСД у Парламенту БиХ, каже да је Шаровић веома поуздан и послушан партнер СДА и Бошњацима и да жели пошто-пото задржи своју фотељу у Савету министара БиХ.

- СНСД не блокира рад Парламента БиХ, већ то ради СДА кроз Председништво БиХ, јер контролишу двојица чланова, Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, а који нису дали сагласност кандидату СНСД Зорану Тегелтији да буде председавајући Савета министара БиХ и тако су блокирали све институције на заједничком нивоу - истиче Кошарац.

Према његовим речима, јасно је да постоји добра спрега између СДС и СДА.

Прочитајте још - Мирко Шаровић: Мале шансе за коалицију СДС и СНСД!

- Само СДС нема проблем са СДА и само СДА нема проблем са СДС. Сви остали у БиХ имају проблем са СДА - изјавио је Кошарац и додао да то довољно говори да Шаровића бира СДА и да су му они, са делом међународне заједнице помогли да преузме СДС.

Он даље каже да тако Мирко Шаровић разним спиновима, а уз подршку СДА и појединих страних амабасада, жели да минимизира изборну вољу грађана Српске, а који су јасно рекли да је СНСД са коалиционим партнерима убедљив победник прошлих избора.

Седница Парламента БиХ

Председник СДС Мирко Шаровић изјавио је да рад Парламентарне скупштине БиХ блокира СНСД, а прати га ХДЗ БиХ и наводи да, уколико се, како каже, настави са блокадом, треба искористити све методе, попут промене парламентарне већине.

- Уколико се настави са блокадом онда треба искористити све методе, од промене парламентарне већине, спреман сам на тако нешто, а не тражим ништа за узврат. То је одговорност број један - рекао је Шаровић.

Ради се о класичној блокади рада Парламента и то је већи проблем од формирања Савета министара.

Прочитајте још - Мирко Шаровић на челу СДС

- Парламент је злоупотребљен да би се вршио притисак. Парламент треба да ради, а политичари нека се договоре о извршној власти. Парламент је старији од Савета министара. Видимо да овакав Савет министара продукује различите пројекте и законе. На чекању је негде око 40 закона у ПБиХ. Мислим да блокада треба да престане, јер ће штета бити још већа. Треба да се покрене иницијатива за смену руководства. Предложићу Звиздићу да закаже седницу Представничког дома, увек имају 22 руке да се изгласа, да се прекине са блокадом - поручио је Шаровић.

Сташа Кошарац, фото Д.Поздеровић

БЛОКАДА ВЛАСТИ

НЕНАД Стевандић, председавајући Српског клуба у ПБиХ, каже да Мирко Шаровић седи у туђој фотељи у Савету министара БиХ и учествује у блокади формирања новог Савета министара БиХ, јер не жели да поднесе оставку и повуче се из те институције.

- Шаровић само тражи алиби за останак у фотељи, а коју је изгубио на изборима. Све што ради Шаровић, у суштини, прављење је одступнице за Изетбеговића да се што дуже не формира Савет министара, јер су он, Драган Мектић и Игор Црнадак министри који одговарају Изетебеговићу, али немају политички легитимитет и довољан број гласова - напоменуо је Стевандић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Gane

18.10.2019. 13:51

Sta zatvor i prevaspitanje ucini od Srbina....anti Srbina !Idi Sarovicu .... misija rupa ti je sad sve ...!