ДОДИК ПОСЛЕ ОПТУЖБИ КОМШИЋА: Прво да се испита ко је хтео да убије Вучића

Танјуг

среда, 10. 07. 2019. у 19:00

ДОДИК ПОСЛЕ ОПТУЖБИ КОМШИЋА: Прво да се испита ко је хтео да убије Вучића

Председавајући и спрски члан Председништва БиХ Милорад Додик Фото Танјуг

Додик је истакао и да Комшић, али и други, треба да цене чињеницу да је председник Србије Александар Вучић био у Сребреници, где су, подсећа, покушали да га убију
Председавајући и спрски члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је хрватском члану Жељку Комшићу, који је изнео тешке оптужбе на рачун Србије и РС у вези са злочином у Сребреници, да би Комшић, пре свега, морао да изда налог да се испита ко је и како хтео да убије председника Србије Александра Вучића у Поточарима пре неколико година.


Додик је, у изјави за Танјуг, истакао и да Комшић, али и други, треба да цене чињеницу да је председник Србије Александар Вучић био у Сребреници, где су, подсећа, покушали да га убију.


"Када на то одговоре, може се разговарати о неким другим стварима", поручио је Додик и додао да је Србија далеко важнија и моћнија "прича" него што може Комшић било шта да каже о њој.


"Пре свега би морао да да налог да се испита како су хтели и ко је хтео да убије Вучића, када је већ био тамо, а не да на овај начин опет враћа старе теме и старе игре, не обазирући се на оно што они чине и како чине", рекао је Додик.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Додик: Тачи нам неће недостајати


Додик је рекао да је Сребреница место страдања, али не само Бошњака, како Комшић жели да прикаже, већ и масовног страдања Срба.


Он је истакао да свакако треба одати пошту свакој жртви, бошњачкој, хрватској, српској и свакој другој, али да покушаји да се негирају српске жртве и да се фаворизују само једне - минимизирају и само страдање Бошњака.


Додик је приметио да је Комшић, у низу изјава говорио веома лоше о Србији.


Као пример је навео Комшићеву реакцију, од пре неколико дана, на изјаву шефа српске дипломатије Ивице Дачића, који је упитао шта би рекли када би Србија најавила да ће водити заједничку спољну политику са Републиком Српском, као шпто су то учиниле Тирана и Приштина.


"Ја то исто питање постављам - шта би рекли да се ми договоримо овде да РС путем дипломатског система Србије буде заступљења у свету. Шта би онда они рекли? То је реално питање. Како је то некоме допуштено, а некоме није? Како постоје једна права за једне, а не и за друге", упитао је Додик.


Хрватском члану Председниства БиХ, Жељку Комшићу, сутрашња комеморација поводом 24 године од злочина у Сребреници, била је повод да оптужи Србију и Републику Српску за наводно величање геноцида у Сребреници, а власти у Србији да нису одустале од "погромашког пројекта САНУ", те да се, пошто нису кажњене за Сребреницу, како каже, "надају се да ће моћи поново да ураде исто".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Nikola Petrović

11.07.2019. 13:37

E pa narode, Srebrenica se nalazi pod jurisdikcijom Republike Srpske, i što ovaj bulazni o policije BiH. Namještaljka pogledajte yo tube. Kakvo kamenje koje gluposti! Predstava za široke javne mase u Estman koloru!