Радојичић: Ђурђевдански фестивал се чује ван граница

Д. Л.

петак, 10. 05. 2019. у 13:24

Радојичић: Ђурђевдански фестивал се чује ван граница
Ово је регионални догађај који се уклапа у наш концепт регионалног центра, догађај за који се чује ван граница наше земље и који је од великог значаја за афирмацију Бањалуке, рекао је Радојичић новинарима након пријема

- Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уприличио је у петак пријем за учеснике Ђурђевданског фестивала дечије песме који ће бити одржан вечерас, 10. маја у Бањалуци, истичући да је ово манифестација од регионалног значаја.

- Ово је регионални догађај који се уклапа у наш концепт регионалног центра, догађај за који се чује ван граница наше земље и који је од великог значаја за афирмацију Бањалуке, рекао је Радојичић новинарима након пријема.

Он је истакао да су многи учесници овог фестивала данас реномирани уметници, а има и оних који су прешли у композиторске или ауторске воде.

Уредник такмичарског дела фестивала Драгољуб Сладојевић навео је да ће хуманитарни фонд овогодишњег фестивала чинити приход од продатих улазница и СМС гласања.

Прочитајте још - Све спремно за 26. Ђурђевдански фестивал

Он је рекао да ће на челу жирија бити пјевачица Јелена Томашевић.

Учеснице овогодишњег фестивала Екатарина Тарабић из Бањалуке и Ана Бертић из Загреба истакле су на пријему у Градској управи да су задовољне што су добиле прилику да учествују на фестивалу који је одлично организован и доноси им много забаве и дружења.

Град Бањалука је и ове године подржао фестивал, укључујући га у манифестацију "Пролеће у Бањалуци".

На овогодишњем 26. издању фестивала дечије песме учествоваће 19 малишана из Републике Српске, Федерације БиХ, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Русије.

Биће изведено 16 композиција које конкуришу за 11 фестивалских награда.

Наградни фонд овогодишњег Ђурђевданског фестивала износи 5.000 КМ.