Погребник претио директору гробља!

О. МАТАВУЉ

14. 04. 2018. у 09:18

Иле Пено ухапшен због претњи смрћу посланику Недељку Милаковићу. СМС: "Уколико наставиш као досад, уништићемо ти породицу"

Погребник претио директору гробља!

Фото: Недељко Милаковић - Фото Градско гробље

ИЛЕ Пено (62), власник фирме за Погребни превоз и опрему из Шипова, ухапшен је јуче због претњи смрћу директору бањалучког "Градског гробља" и посланику у Народној скупштини РС Недељку Милаковићу (52).

Пено, иначе бивши полицајац из резервног састава МУП РС, ухапшен је у својој кући у Шипову након што су истражиоци лоцирали мобилни телефон с којег су Милаковићу упућене претње. На терет му се ставља да је починио кривично дело угрожавање сигурности.

- Лице се сумњичи да је оштећеном на мобилни телефон слало поруке које су код Милаковића изазвале осећај угрожености и забринутости за своју и безбедност своје породице - рекла је портпарол ПУ Бањалука Марија Маркановић.

Милаковић каже да је претеће поруке примио још 31. марта ове године. Због ускршњих празника није желео тиме да узнемирава породицу, па је све пријавио полицији тек у четвртак, и починилац је одмах лоциран и ухапшен.

- Добио сам СМС у којем је писало: "Милаковићу, уколико наставиш да радиш као досад, уништићемо ти породицу и комплетно племе, а тебе ћемо оставити да се патиш." Порука је стигла са броја 066... и у полицији су ми рекли да је послата с подручја општине Шипово - прича Милаковић.

Он каже да је из медија сазнао да је због претњи ухапшен Иле Пено из Шипова кога уопште не познаје.

- Од сарадника сам сазнао да је реч о човеку који обавља погребну делатност. Кажу ми да је при последњем доласку на гробље забио нож и рекао нешто у стилу: "Где је директор, треба га заклати." Нисам ни слутио да би могло бити нешто тако и сумњао сам да су претње повезане са мојим радом у Народној скупштини РС - каже Милаковић.

НЕЈАСНИ МОТИВИ

НЕДЕЉКО Милаковић појашњава да му нису јасни мотиви због којих би му неки погребник претио. Тврди да као директор Градског гробља настоји да уведе ред у тај посао, и да се то можда некоме није свидело.

- Погребна делатност је осетљива, и не смемо дозволити да нам се поткраде нека грешка. Никоме не дозвољавмо да по тело дође аутомобилом или комбијем без присуства породице покојника или писаног пристанка. Сви превозници треба да покажу решење о одобрењу за рад, као и потврде за робу коју уносе у круг - тврди Милаковић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)