Аваз:МУП РС добио дозволу за увоз 2.500 пушака из Србије

Танјуг

четвртак, 15. 02. 2018. у 14:49

Аваз:МУП РС добио дозволу за увоз 2.500 пушака из Србије

Полиција ће добити ново наоружање / Фото В. Трипић

МУП РС сагласност за увоз 2.500 пушака из Србије добило је од три министарства Савета министара БиХ, а позитивно мишљење о увозу дала је и Овавештајно-безбедносна агенција БиХ, пише данашњи Аваз

МУП Републике Српске сагласност за увоз 2.500 пушака из Србије добило је од три министарства Савета министара БиХ, а позитивно мишљење о увозу дала је и Овавештајно-безбедносна агенција БиХ, пише данашњи Аваз.

То је сарајевском дневику потврђено у Министарству спољне трговине и економских односа БиХ, које је надлежно за издавање дозвола за увоз оружја.

Из тог ресора је Авазу саопштено да је по пријему уредног и потпуног захтева, пре издавања дозволе, Министарство унутрашњих послова Републике Српске тражило претходну сагласност од Министарства спољних послова БиХ, Министарства одбране БиХ, Министарства безбједности БиХ, као и Обавештајно - безбедносне агенције БиХ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: “Гардијан” у страху од јаке полиције Републике Српске

Након прибављања наведених сагласности и позитивног мишљења ОБА-е, издата је дозвола за увоз оружја и војне опреме, наведено је у дговору листу.

Из Министарства су појаснили да је за доношење одлуке за издавање било какве дозволе за увоз оружја неопходан консензус свих наведених институција.

То, како се наводи, значи да у случају да било која институција од ових које су наведене, укључујући и ОБА-у, која даје мишљење о таквим захтевима, не да сагласност на упућени захтев или искаже негативно мишљење, Министарство спољне трговине и економских односа БиХ мора да одбије захтев за издавање дозволе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Нових 200 возила полиције РС плене пажњу

У овом случају, увозу се није успротивила ни ОБА на чијем челу је Осман Мехмедагић, кадар близак Бакиру Изетбеговићу, председнику СДА и бошњачком члану Председништва БиХ, пише Аваз.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације