Нај-торте за слађе детињство

Ј. Д.

10. 11. 2018. у 17:02

Нај-торте за слађе детињство

фото А.Стевановић Живковић

Традиционална акција фондације хуманости компаније "Новости" Одржава се у недељу у "Делта ситију". Слатке ђаконије ће, после изложбе, бити поклоњене деци без родитељског старања

ТРАДИЦИОНАЛНА манифестација хуманитарног карактера компаније "Новости", "Нај-торте" биће одржана у недељу у атријуму тржног центра "Делта сити" од девет до 17 часова. Као и претходних година, и ове, и то 29. пут заредом, наши читаоци ће изложити своје слатке креације. Након завршеног такмичења, најсрећнији ће бити малишани из 14 домова за незбринуту децу из Београда и Панчева, којима ће бити поклоњене торте.

Хол "Делта ситија" током недељног дана биће претворен у царство торти, а више од 200 слатких ђаконија красиће штандове током манифестације. Део слатког шаренила чиниће посластице инспирисане мотивима главних ликова из цртаних филмова, различитих животињских фигура, као и дечјих суперхероја. Маштовите слатке креације употпуниће чоколадни дворци и јестиве фигуре принчева и принцеза, али и многих тајних облика који ће своју премијеру имати у недељу. Машта креативних посластичара и традиционалних учесника акције сваке године своди се на исту паролу - показати малишанима у домовима да неко мисли на њих.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Фонд хуманости: Уз игру и поклони за малишане

Иако су у овој хуманој мисији сви излагачи победници, вредне руке и труд хуманих посластичара оцењиваће и стручни жири. Свечано проглашење победника планирано је за 13 часова.

- Посебно нас радује чињеница да је број учесника из године у годину све већи. Торте ће овог, пута поред излагача из Србије, представити и посластичари из Македоније и Црне Горе - истичу у Фондацији хуманости компаније "Новости". - Као и сваке године, ово је јединствена прилика да се уз мало труда унесе много радости у живот деце без родитељског старања.

С обзиром на то да предстоји слава Установе за децу и младе "Сремчица", осим тортама, малишани ће бити почашћени и славским колачима.


ДРУЖЕЊЕ УЧЕСНИЦА

ОД оснивања хуманитарне акције "Нај-торте", традиционално се сваке године окупљају углавном исте учеснице, које се из годину у годину радују овом дружењу. Организатори истичу да је неопходно да сви учесници торте доставе у најкасније у недељу до 12 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације