Српски фармацеутски квалитет стиже чак до Азије

В. Н.

среда, 29. 05. 2019. у 18:42

Српски фармацеутски квалитет стиже чак до Азије
Фармацеутска компанија "Абела фарм", после Европске уније и Африке, наставља да шири пословање на новим тржиштима. Преломна година је била 2009, када је лансиран пробиотски препарат "буларди"

ФАРМАЦЕУТСКА компанија "Абела фарм" препознатљива је по високим стандардима квалитета, производњи потпуно природних дијететских суплемената, примени иновација и најсавременијих технологија, и константном улагању у људске ресурсе. Осим на домаћем тржишту, производи компаније веома су тражени и у региону, Европској унији, земљама Африке, а ускоро се очекује извоз у Азију.

"Од оснивања компаније постављени су јасни циљеви да се на тржиште пласирају ефикасни, безбедни и квалитетни производи намењени здрављу целе породице. Само они за које се у фази развоја покаже да су од природних састојака, да испуњавају строге захтеве квалитета, безбедности и иновативности прелазе у фазу производње. Резултат оваквог приступа су квалитетни фармацеутски производи, које су препознали и прихватили како потрошачи, тако и стручна јавност", истакао је Давор Корчок, генерални директор компаније.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Домаћа козметика по светским стандардима

Објашњава да почетнички кораци нису били лаки, суочавали су се са великим изазовима са регулаторне, логистичке или индустријске стране, али су их успешно превазилазили захваљујући строгом поштовању и примени стандарда, стручности запослених и тимском раду. Корчок преломном годином у развоју компаније сматра 2009, када је произведен први пробиотски препарат "буларди".

"Данас најзначајнији део портфолија компаније 'Абела фарм'чине управо пробиотски препарати, за које је успешно урађен трансфер технологије претходних година. У пројекту су учествовали стручњаци из канадског Института Rosell - Lallemand Inc. и компаније 'Проби' која је лидер у производњи пробиотика у свету, као и запослени из наше компаније који се пробиотицима баве дуже од две деценије", рекао је генерални директор.

Пласирати производ, како истиче Корчок, веома је озбиљан и захтеван посао, а успети у томе да буде препознатљив и прихваћен на тржишту изузетно је тежак пут. То се постиже искључиво поштовањем највиших стандарда квалитета.

"Абела фарм" једина је компанија у Србији која поседује интернационални ГМП сертификат као потврду квалитета, а бави се искључиво производњом дијететских суплемената, медицинских средстава и предмета опште намене. Корчок истиче да максимално залагање свих запослених, почевши од највишег менаџмента, представља један од предуслова доброг и успешног пословања. У 2017. години, први у региону увели су јединствену, иновативну flow pack технологију, која подразумева паковање блистера у специјалну кесицу испуњену инертним гасом. Како најављује Корчок, компанија ће наставити да инвестира у развој нових, иновативних производа и унапређење постојећих производних програма и технологија. Од оснивања, компанија "Абела фарм" континуирано расте, што потврђује куповина фабрике лекова у Старим Бановцима од немачке компаније "Штада" почетком ове године. То је друга фабрика у власништву компаније која је аквизирала више од шест милиона евра вредну опрему, машине, постројења, производне процесе и лиценце од реномираних европских и светских компанија.

Фабрика у Старим Бановцима је добро осмишљена, функционална и пружа предуслове за још већи обим производње. Нова фабрика ће повећати капацитете и омогућити даље ширење извозних капацитета "Абеле фарма".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Тржиште квадрата у Србији стално расте

"Са задовољством истичемо да ће, као и до сада, најважнија инвестиција бити улагање у људе. За успехе које смо постигли најважнији је високообразовани кадар, кога чини преко 70 одсто запослених у компанији 'Абела фарм', међу којима су специјалисти, научни сарадници факултета, доктори наука, као и међународни експерти. Стручно усавршавање запослених остаје један од главних задатака компаније", нагласио је Корчок.


САРАДЊА СА КОМОРОМ

ГЕНЕРАЛНИ директор "Абела фарма" Давор Корчок указује на веома успешну сарадњу са Привредном комором Србије која траје годинама. Компанија "Абела фарм" чланица је Групације произвођача дијететских суплемената Удружења за фармацеутску и медицинску привреду Привредне коморе Србије. Подршка се, према његовим речима, огледа и у великом броју обука и едукација у организацији Коморе, које редовно похађају запослени у компанији.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Збуњен

29.05.2019. 19:58

хахаха. Знате ли чија је Абела фарм и како су се тако ни криви ни дужни пробили на врх? Кинеске лекове пакују у србији.