Домаћа козметика по светским стандардима

В. Н.

среда, 03. 04. 2019. у 22:41

Домаћа козметика по светским стандардима

Depositphotos

CRYSTAL DERMA - српска фирма која прави козметичке производе по сопственим рецептурама, а води је припадница лепшег пола

Crystal Derma једна је од водећих домаћих компанија која се бави производњом козметичких производа по сопственим рецептурама. Компанију води дама, дипломирани фармацеут и специјалиста фармацеутске технологије Сузана Копривица Лујић, која је своје дугогодишње искуство уложила у производњу квалитетних, безбедних и ефикасних козметичких производа испитаних у акредитованим домаћим и страним лабораторијама.

- Сви наши производи направљени су у властитој, развојно-контролној лабораторији. У нашем тиму су специјалисте козметологије и дерматолози, чиме су обједињена сва стручна знања стављена у функцију добробити коже - наводи Сузана Копривица Лујић.

Сви производи, како истиче, усклађени су са европским и домаћим прописима и стандардима ИСО 9001, ИСО 22716 (Cosmetics GMP), ОХСАС 18001 и ИСО 14001.

Садашње име Crystal Derma компанија носи од 2006, иако су почели да раде под другим именом још 2000, па се средином следеће године припремају за обележавање јубилеја - две деценије постојања и успешног рада.

Ова успешна компанија константно ради на унапређењу квалитета својих производа, за које се користе искључиво проверене и квалитетне сировине реномираних светских произвођача. Праћење најновијих светских достигнућа и трендова у области козметичке индустрије и поштовање важеће европске регулативе, као и дневна производња мањих количина које прате динамику тржишта чине Crystal Dermu једном од најуспешнијих домаћих компанија у области козметологије. Производи ове компаније се продају, не само у Србији, већ и у већини земаља региона.

Прочитајте још - Сапуни из домаће кухиње

- За квалитетан производ није довољна само добра рецептура већ и стручан, добро обучен, пожртвован тим који ће ту формулацију преточити у дело, зато наш сектор производње доживљавамо срцем Crystal Derme - истакла је Сузана Копривица Лујић.

Менаџмент Crystal Derme тежи да, сталним усавршавањем на едукацијама у организацији релевантних европских институција, светске трендове у области козметологије имплементира и у својој компанији. Захваљујући томе, почели су да развијају нови сектор који ће у фокусу имати персонализовану козметику.

- Нашу иновативност, поузданост и стручност препознале су многе европске компаније, што је допринело реализацији сарадње са једном од највећих европских лабораторија која пружа услуге испитивања лекова, суплемената, козметичких производа и детерџената, чији смо агент. Овај сегмент компаније представља један од стубова нашег даљег развоја и позиционирања на тржишту региона - објаснила је Сузана Копривица Лујић.

Она подсећа да су представници компаније Crystal Derma увек присутни на састанцима које организује Привредна комора Србије (ПКС) како би се информисали о најновијим регулативама, али и дали предлоге и иницијативе за унапређење прописа важних за пословање ове бранше.

Активна сарадња почиње 2017. када су заједно са ПКС и Pharma Medicom организовали први састанак на тему ЕУ козметичке регулативе са иностраним учешћем. Састанку је претходила најава Министарства здравља да ће се донети нови Закон о предметима опште употребе који ће бити усклађен са ЕУ прописима.

ПОМЕРАЊЕ СТАНДАРДА

- ЦИЉ Crystal Derme је проширење капацитета производње, увођење на тржиште Србије и региона иновативних формулација, померање стандарда у оквиру струке како би заједно напредовали. Компанију чине производи, али много више од тога чине је људи који у њој раде, јер желимо да градимо компанију срећних људи и тиме дамо допринос развоју друштва као целине - порука је Сузане Копривице Лујић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације