Заменик градоначелника Горан Весић каже да ће Град Београд поднети тужбу против СББ-а за надокнаду штете и кривичне пријаве против одговорних у ЈКП "Београдске електране", због нелегалног постављања каблова за потребе СББ-а.

Он је за ТВ Пинк рекао да ће Град пружити правну помоћ грађанима, преко Заштитника грађана, који желе да туже СББ јер је та компанија, у свакој згради где су поставили каблове, крала заједничку струју.

Према његовим речима, компанија СББ никада Београду није платила ниједан динар, а поставили су 120 километара оптичких каблова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Весић: Ђилас трговао секундама, а сад - странкама

"Када сам рекао да немају дозволу за постављање оптичких каблова, одреаговали су тако што су показали решење Министарства грађевине из 2005. године, које им даје могућност да постављају каблове дуж трасе Коридора 10, који нема никакве везе са Београдом, ни са Београдским топланама", навео је заменик градоначелника.

Каже да је некадашњи градоначелник Београда Ненад Богдановић рекао да није надлежан за захтев СББ-а за постављање каблова, као и да постоји наредба из 2009. године коју је потписао тадашњи директор ЈКП "Београдске електране" на којој се СББ-у забрањује да поставља каблове.

Додаје да та наредба није спроведена јер је након смрти Богдановића градоначелник постао Драган Ђилас, те да је СББ постављао каблове на грејним подручјима на Новом Београду, Цераку и Вождовцу.

Каблове су, тврди, постављали и на стубове јавне расвете, где су крали струју те да је убеђен да "ККР" и "БЦ партнерс" не знају шта ради Драган Шолак.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пљуште тужбе због каблова СББ

Весић каже да је било време да се тужилаштво позабави скандалом са куповином секунди, не само на РТС-у већ и на другим медијима и да је то Драган Ђилас,тврди, радио док је био директор Народне канцеларије тадашњег председника Бориса Тадића, а касније и министар у Влади Војислава Коштунице за национални инвестициони план, али и градоначелник Београда.

"Не би било чудно да је у питању трговина секундама са приватним телевизијама, мада је и то коришћење утицаја. Ипак, трговао је секундама и са медијима који су на неки начин, посредно или непосредно били у власништву државе, пре свега са јавним сервисом - РТС-ом и Студијом Б", навео је он.

Он наводи да је Ђилас преко рекламних секунди контролисао све медије и да се критика на његов рачун није могла чути.

"Ђилас је нервозан и због тога сада напада Небојшу Стефановића, Ану Брнабић, али и друге сараднике Александра Вучића, међу којима сам и ја. Њему је јасно да ће на крају морати да одговара јер се обогатио бавећи се политиком. Преко 99 одсто промета његових фирми датира из времена када је био политичар на власти", рекао је Весић.

Каже да је Драган Шолак уз помоћ Ђиласа од компаније СББ направио монополску компанију када је у питању кабловска телевизија, преко које су, тврди, уцењивали телевизије и тако утицали на уређивачку политику.

Додаје да су затим почели да оснивају медије - "Н1", "ТВ Нова", куповали телевизије у региону и да им је план био да купе Телевизију Прва и О2, што им није пошло за руком.

"План је био да преко медија дођу на власт. Он (Ђилас) тако разуме политику и због тога се бавио медијима док је био на власти, као и сада док је у опозицији. На тај начин је купио и Демократску странку, коју држи у дужничком ропству", навео је Весић.

Како каже то је разлог зашто Ђилас напада министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића, јер полиција истражује његове малверзације.

"Није случајно што данас напада Стефановића и жели да дође да замене теза и да се не прича о њему већ о министру, али му то неће поћи за руком. Надам се да ће Тужилаштво озбиљно тиме позабавити", закључио је Весић.