Раскол прети да угаси Доста је било

С. Ј. М.

09. 04. 2018. у 14:02

Избацивања, претње, саботаже, уочи избора 21. априла у Радуловићевом покрету. Сви који су дигли глас против, избачени су из ДјБ и сада чекају епилог страначких избора

Раскол прети да угаси Доста је било

НАКОН дебакла на београдским изборима, а уочи унутарстраначких избора 21. априла, раскол потреса Покрет Доста је било. Део функционера и чланства побунио се против лидера у оставци Саше Радуловића, сматрајући да је доносио лоше одлуке и да води партију у пропаст.

Сви који су дигли глас против, избачени су из ДјБ и сада чекају епилог страначких избора.

Посланик Владимир Ђурић, који је прошле недеље уз функционере Александра Стевановића, Ненада Божића и Светлану Козић искључен из странке, каже за "Новости" да је Татјана Мацура "помиритељски" кандидат за председника ДјБ, али да јој Радуловић неће дозволити да победи:

- Мацуру већ саботирају, пошто Радуловић контролише све званичне налоге и чим се кандидовала, њене говоре из Скупштине више не објављују на сајту ДјБ. Он нас не жели назад и питање је само кога ће још избацити.

Председника ДјБ бира 200 делегата, а засад су се кандидовали Татјана Мацура и народни посланик из Бора Бранислав Михајловић. Мацура је, иначе, тражила да се повуче одлука о избацивању колега из Покрета као и све срамне одлуке донете после београдских избора.

Да "нико не може да их избаци из ДјБ" мишљења је и посланица Светлана Козић која истиче да је "чланова разљућених понашањем Радуловића више него оних уз њега".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Gen52

09.04.2018. 17:30

Srbija nema nikakvu opoziciju, jer lideri su uglavnom kaubojski poltroni. Pogledajte naše severne susede, Orbanova stranka je ubedljivo pobedila na izborima, lideri opozicionih parija podneli ostavke. To kod Srba je nemoguća misija