Економска подршка останку Срба на КиМ: Држава ће уложитидодатних 150 милиона евра

понедељак, 30. 12. 2019. у 11:17

Економска подршка останку Срба на КиМ: Држава ће уложитидодатних 150 милиона евра

Фото И. Радуловић

Бољи услови живота и за српски народ у јужној покрајини. Планом је предвиђено улагање у стамбену инфраструктуру, то јест реализацију 24 пројекта који обухватају 4.693 јединице за повратнике и социјално угрожене

НОВАЦ из плана "Србија 2025" од 150 милиона евра побољшаће услове живота наших људи на Косову и Метохији и директно подржати њихов останак и опстанак на вековним огњиштима.

Председник Српске листе Горан Ракић подсетио је и да су ово додатна средства, поред редовних издвајања која су највећа у последњих неколико деценија, а захваљујући којима се тренутно реализује више од 349 пројеката, чиме се позитивно мењају све српске средине на КиМ.

Он је у име српског народа и свих грађана на КиМ који, како каже, Србију сматрају својом отаџбином, захвалио председнику Александру Вучићу што су инвестиционим планом обезбеђена та додатна средства.

- Политика председника Александра Вучића, која је резултат тешких али успешних реформи које је спровео у нашој Србији, значи отварање нових радних места, јачање инфраструктуре и привреде на Косову и Метохији чиме се обезбеђује квалитетнији живот свих грађана - истакао је Ракић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Премијерка: Србија данас фундаментално другачија него 2014. Либерализација запошљавања, контрола у јавној управи

Планом је предвиђено улагање у стамбену инфраструктуру, то јест реализацију 24 пројекта који обухватају 4.693 стамбене јединице, које ће бити изграђене или реконструисане за потребе повратника и социјално угрожених.

У циљу обезбеђивања и стварања бољих услова за одвијање наставе на територији Косова и Метохије, биће изграђена два нова вртића, дечија игралишта, централна кухиња за исхрану деце, четири нове основне школе, адаптација и санација постојећих васпитно-образовних институција у 78 школа на КиМ...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Dragoljub

30.12.2019. 11:54

vecina naroda nece osetiti jer uglavnom pomoc ide jednima i sigurnima da ce im dat glasove a ostali ako imaju prodace komad zemlje i tako vec 20 godina,bez obzira ko je na vlasti ,izuzev Kostunice koji je koliko toliko pomogao sire mase.