"У каријери сам имао само шест фабрика и ниједна никада није премештена нити угашена. Верујем у производњу и управо зато инвестирам у ову индустрију. Највећа вредност 'Краша' су његови стручњаци и радници јер, верујте ми, нико други на свету не зна да произведе 'бајадеру' или 'гриоте' и друге брендове који се производе у Загребу", рекао је у интервјуу за загребачки "Јутарњи лист" Небојша Шарановић, споменувши да је већ до сада уложио 45 милиона евра у "Краш".

Као злонамерне информације оценио је оне које говоре о премештању производње у Србију ако преузме загребачку компанију, као и оне о отпуштању великог броја запослених. "То су злонамерна тумачења и потпуно неистинита."


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Мртва трка за "Краш": "Браћа Пивац" и Шарановић не откривају који су им следећи кораци


Шарановић није желео да коментарише могуће будуће потезе "Браће Пивац", па и онај да ће ускоро и та компанија почети да купује акције. "Цена коју ми плаћамо свима је добро позната и ми нудимо цену коју, према нашем мишљењу, мали акционари и радници заслужују.

Шта се тренутно догађа? Добили смо писмо радника 'Краш ЕСОП-а', којим нас обавештавају да Месна индустрија 'Браћа Пивац' нуди 50.000 куна за један удео у 'Краш ЕСОП-у'. Та се понуда односи на властите акције 'Краш ЕСОП-а', које се не котирају на Загребачкој берзи. Радници су нас, сматрајући да је то мало, позвали да и ми дамо понуду за властите акције 'Краш ЕСОП-а', што смо и учинили".

Шарановић каже да је преко управе "Краш ЕСОП-а" понудио 130.000 куна по уделу, што је готово два и по пута више од онога што нуди Месна индустрија "Браћа Пивац". "Понуду смо упутили поштом јуче ујутро са Кипра. И овај пут сматрамо да је то реална тржишна цена. Дакле, у контакту смо тако да добијамо писма од запослених у 'Крашу' и 'Краш ЕСОП-у', на основу којих смо стекли утисак да радници нису задовољни тренутним стањем и развојем ситуације."

Очигледно битка за "Краш" улази у завршну фазу. Ускоро ће и "Браћа Пивац" моћи да купују преостале акције, а са великим интересовањем очекује се како ће се поставити мали акционари. Они би могли највише и да зараде ако одлуче своје акције, које су куповали по 400 куна или чак ниже, сада да продају за више од 1.000 куна.

ПРИТИСЦИ И ОПСТРУКЦИЈЕ

ДОК траје битка за "Краш", остају разни притисци, па и онај да се спречи да по сваку цену хрватска компанија дође у руке српском пословном човеку. Управо је то и разлог ширења разних дезинформација о намерама Шарановића да и у финишу настави са куповањем акција, а већ и сада има могућност да убудуће учествује у доношењу стратешких одлука у компанији ако остане мањински власник.