"ЗА дом спремни", пребијање српских младића јер навијају за Звезду, и најстрашнија ревизија историје, како је без срама Други светски рат у Хрватској представила актуелна председница Колинда Грабар Китаровић недавно у Пољској, све то се догађало и 1990. године. Нисам хтео, али морао сам тада да станем на чело народног устанка против усташтва које је дигло главу после првих вишестраначких избора у Хрватској 1990. када је победио Туђман.

Овако, у ексклузивној исповести за "Новости", говори Милан Мартић, некадашњи председник Републике Српске Крајине. Овај Србин из Книна, бивши полицајац, данас хашки осуђеник коме су светски моћници "разрезали" 35 година робије, после пуне 24 године отворио је душу за медије, и то иза зидина затвора Вангла у Тартуу, другом по величини граду у Естонији. "Новости" су биле логичан избор да се присети почетка страшних деведесетих година прошлог века...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - HAG ZAROBIO DOKUMENTE: Zaplenili tajne akte Beograda o ratovima

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Milan Martić odveden u Estoniju na izdržavanje kazne

* Усташтво против којег сам повео устанак још дивља

* Нисам хтео, али су ме околности 1990. изабрале да заштитим наш народ

* Галбрајт ми поручио да сам објавио рат и Америци и "послао" ме у Хаг

* Осудило ме судско веће које је ослободило Харадинаја и Орића

* У ћелији нацистичке свастике нису проблем, али јесу Ћосићеве књиге

* Судији који ме је осудио и Павелић би позавидеоКомплетан интервју прочитајте у штампаном издању "Вечерњих новости" у недељу, 8. септембра.