Стари град: За 52 радника - 50 милиона динара

М. С.

08. 08. 2019. у 15:28

Општина Стари град закључила уговор о ангажовању додатне радне снаге за "несистематизоване послове". Петровић: Извлаче паре из буџета за странку. Бастаћ: Члановима СНС се привиђа

Стари град: За 52 радника - 50 милиона динара

Зграда Општине у Македонској улици Фото П. Милошевић

ОПШТИНА Стари град пре два дана закључила је уговор о ангажовању 52 радника за обављање несистематизованих послова, вредан 50 милиона динара. Због ове набавке, члан председништва СНС Лука Петровић оптужио је председника ове општине Марка Бастаћа да на тај начин "извлачи новац из општинског буџета за своју политичку странку". Први човек Старог града на ове оптужбе одговара контраоптужбама.

Овај уговор склопљен је са фирмом "Кодекс трејд", за коју Петровић наводи да само формално ангажује раднике у Општини за додатне послове.

- У ствари, Бастаћ на тај начин општинским парама плаћа своје одборнике, службенике Ђиласове странке, у коју је недавно прешао, хулигане који уништавају град и заустављају радове - рекао је Петровић. - Позивам надлежне органе да истраже пословање Градске општине Стари град и фирме "Кодекс трејд" јер не постоји пример у Србији, а вероватно ни у Европи, да један председник општине 20 одсто пара из буџета извуче преко приватне фирме и потроши за своју странку.

Према Петровићевим наводима, Бастаћ је током ове године на име других уговора већ овој фирми пребацио 42 милиона динара, што значи да ће, према његовим тврдњама, током ове године добити укупно 92 милиона динара.

Одговарајући на ове оптужбе, Бастаћ наводи да су "чланови СНС навикли да извлаче паре из јавних набавки, па им се привиђа да сви то раде" и "лопову је свако лопов".

На питање због чега су Општини неопходни нови радници, Бастаћ одговара:

- Волео бих да истражите колико су друге општине, упркос забрани запошљавања, запослиле радника. - Наравно да су нам потребни радници наведених профила, јер годинама људи одлазе у пензије, а никог новог нисмо успели да запослимо.

ПРОФИЛИ

КАКО се наводи у јавној набавци, Општини су неопходни радници за контакт-центар, портири за књиговодствене услуге, као и радници за физичке послове. Уговор је потписан на годину дана, с тим да ће се радници упошљавати сходно потребама рада.

ВЕСИЋ: МОРАЋЕ ДА ПЛАТЕ СВЕ ДУГОВЕ

Све дугове општинског предузећа СЦ "Милан Гале Мушкатировић" који нису плаћени мораће да измири оснивач - Општина Стари Град. Мораће да плате и "Топланама", "Водоводу" и ЕПС. Ако они не буду хтели да плате, биће им умањени трансфери Града за дуг - објавио је заменик градоначелника Горан Весић на свом фејсбук-налогу.

Он је додао да Општина Стари Град има буџет од 468 милиона динара, а само фирми "Кодекс" дали су ове године 92 милиона, односно петину општинског буџета, а годинама нису плаћали ни струју, ни воду, ни грејање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације