Уз улазницу за базен плаћају излежавање

А. ВОЈИНОВИЋ

07. 08. 2019. у 15:41

За пун комфор на базенима овог лета треба издвојити и до хиљаду динара. Најнижа цена најма комлета лежаљки сунцобрана 400 динара дневно

Уз улазницу за базен плаћају излежавање

Са једног од престоничких купалишта / Фото Н. Фифић

ПОСЕТИОЦИ престоничких базена на отвореном који, осим што плате улазницу, одлуче и да изнајме лежаљку и сунцобран, морају поприлично да одреше кесу! Цене улазница за базен у просеку износе од 250 до 400 динара, а комплет од две лежаљке са сунцобраном кошта од 400 до 600 динара. Тако Београђани за дан на базену морају да издвоје до 1.000 динара. И то без сладоледа.

На СРЦ "11. април" коришћење лежаљке кошта 250 динара, комплет лежаљка и сунцобран је 350, а за две лежаљке и сунцобран треба издвојити 600 динара.

- Ове године смо мало повисили цене лежаљки и сунцобрана. У питању је комерцијална ствар, а све је индивидуално, нема неких правила по питању изнајмљивања. Неко узме само једну лежаљку, неко сунцобран, а неко комплет. У понуди имамо 200 лежаљки, али је највећи део базена без њих, и то су простори које не наплаћујемо - каже за "Новости" Бојан Бован, директор СРЦ "11. април" - Имамо добру зелену површину у хладовини коју највише користе родитељи са децом.

На базену Спортског центра "Милан Гале Мушкатировић" изнајмљивање сунцобрана је 200 динара, лежаљке такође 200, док комплет - сунцобран плус две лежаљке - кошта 400 динара. За разлику од "11. априла", на овом базену посетиоци и те како изнајмљују лежаљке.

- На нашим базенима има више од 200 лежаљки и издате су скоро све када је лепо време у првих пола сата од почетка радног времена - рекли су за наш лист у СЦ "Милан Гале Мушкатировић".

На базенима на Ташмајдану цене су нешто ниже, па тако рентирање лежаљке износи 150 динара, сунцобрана такође 150, а комплет - две лежаљке, сунцобран и сточић - 400. Спортски центар "Олимп" на Звездари у понуди има платнене и дрвене лежаљке, које коштају 100 и 200 динара.

НОВОБЕОГРАЂАНИ ПОРОДИЧНО

ОПШТИНА Нови Београд ове године је увела породичну картицу за бесплатан базен за своје суграђане. Ову картицу могу да добију сви Новобеограђани у Сервисном центру Општине Нови Београд сваког радног дана од осам до 20 часова, а потребан је само документ који потврђује да имају пребивалиште на овој општини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Mladen Karanović

07.08.2019. 17:51

Taš je najlepši, još sami tu se može osetiti duh i kultura starog Beograda. Nema kačenja, mrštenja, galame, skakanja, guranja...

Zena

08.08.2019. 07:57

11. April 1.000 din po danu.., to je bezobrazluk, privatnici bi da profitoraju za messc dana sunca..A doticnom za Tas, to nije grad to je beton grad bazen.Pozz iz Holland.