У СПОРТСКОМ центру "Олимп" биће отворен најмодернији фитнес центар, са теретаном површине око 300 метара квадратних, најавио је за "Новости" Славиша Дамјановић, директор ове установе. Радови су већ у току, а простор који је донедавно служио као магацин постаће објекат опремљен најмодернијим справама, на којем би позадивели и светски центри.

Према речима Дамјановића, у саставу фитнес центра биће - сауна, физикална терапија, затворени базен, спа-центар. Он истиче да је новац обезбеђен из текућег пословања, тако да се од зарађеног новца финансира ова инвестиција.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Магнетом до евра из фонтана

- Први пут од оснивања ће Спортски центар "Олимп", имати нешто своје - истиче Дамјановић. - Имали смо неискоришћени простор, који смо решили да средимо и направимо модеран фитнес центар, у који могу да долазе сви Београђани. Реч је око 450 метара квадратних, који ће бити на располагању корисницима. Највећи део простора, око 300 квадрата, заузимаће теретана, која ће бити опремљена најмодернијим стандардизованим справама за вежбање. Очекујем да би радови требало да буду готови до краја септембра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Систем за узбуну на 316 локација

Дамјановић истиче и да је почела реконструкција амфитеатра, који ће добити нову бину, са свим неопходним стандардима за извођење концерата, али и позоришних представа.

- У току је набавка 1.000 седишта, тако да ће посетиоци имати прилику да уживају у концертима и представама - наводи он. - Реконструкција амфитеатра и куповина седишта је, такође, у нашој режији. Радови би требало да буду завршени у августу, након чега ће на новој бини бити изведена једна од хит представа са репертоара позоришта.


Славиша Дамјановић,Фото Н. ФифићПРВИ У ГРАДУ

СПОРТСКИ центар свечано је отворен на Дан армије - 22. децембра 1970. године. Врпцу је пресекао тадашњи председник општине Звездара Ђорђе Стојадиновић, човек који је по општем мишљењу урадио највише за звездарски спорт. Свечаности је присуствовао и тадашњи градоначелник Београда Бранко Пешић, најзаслужнији за изградњу спортских објеката у граду.