Истраживање о јавном превозу: Анкета за путнике

С. Б. М.

уторак, 25. 06. 2019. у 16:14

Истраживање о јавном превозу: Анкета за путнике

Фото Т. Ћирић

Надлежни секретаријат превоз истражује саобраћајне навике корисника јавног градског превоза. Од испитаника се тражи да оцене садашње стање и дају своје предлоге за побољшање превоза

СЕКРЕТАРИЈАТ за јавни градски превоз објавио је на свом сајту анкету са низ питања путницима. Циљ је побољшање квалитета саобраћајног система.

Анкета је део ПОУМ - Пројекта одрживе урбане мобилности. Састоји се од сета питања којима би се прикупили подаци о навикама становника, о њиховим ставовима и личном доживљају саобраћаја на подручју Београда. Она заправо треба да истражи кретање становника.

Грађани се, између осталог, питају колико често користе јавни превоз, колико им је место становања удаљено од посла, знају ли које све линије јавног превоза пролазе поред њихове канцеларије, као и колико им је радно место приступачно бициклом. Анкетаре занима и колико возила испитаници имају у власништву, као и колико путују од посла до куће.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Чучковић предлаже: Хидроглисером од Обреновца до Београда

Неким питањима истражују се ставови о томе да ли је потребније улагати у јавни превоз, метро или ширење пешачких зона. Ту је и питање да ли су задовољни јавним превозом, колико је град добро прекривен линијама, као и шта би их навело да се са приватних аутомобила преоријентишу на коришћење аутобуса, тролејбуса и трамваја.

Напослетку, тражи се од испитаника да дају своје предлоге шта би допринело томе да се убрза јавни превоз и смање гужве у граду.

Иако ће анкетари суграђане испитивати и на терену, пожељно је да свако ко има мало времена попуни анкету на сајту http://www.bgprevoz.rs/vest/2019-06-20/istrazivanje-mobilnosti-stanovnika-grada-beograda.


ПЛАН ТРАНСПОРТНОГ СИСТЕМА

ПЛАН одрживе урбане мобилности је нови начин планирања градског транспортног система који задовољава потребе људи. Циљеви таквог планирања су приступачност одредишту и услугама, повећање безбедности саобраћаја, смањење ефеката стаклене баште, повећање квалитета живота, здравија животна средина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Opaki

25.06.2019. 16:27

Jao sto mene nisu pozvali, da im objasnim malo oko tog metroa. Ako nista drugo, bar bih se ja lepse osecao

Посматрач

26.06.2019. 15:15

Питати за мишљење људе који не умеју да се помере са врата, који не умеју једни друге да пропусте да уђу/изађу на станицама, који се понашају као да нико око њих не постоји, такве људе питати о јавном превозу? Једина корист је што ће неки анкетар зарадити неки динар, остало је губљење времена и ресурса.