СТАНАРИ зграде у Високој улици број 29а велике муке имају због депоније која се ствара у близини њихове зграде. Смеће бацају радници из новоотвореног тржног центра "Ада мол".

- Несносан смрад осећамо све време откад су отворили овај тржни центар - кажу за "Новости" становници ове улице. - Испод наших кухиња, соба и тераса направили су званичну депонију тржног центра, као и колектор за ђубре. Не можемо да спавамо од непријатног мириса. Осим тога, немамо мира ни због буке коју ствара камион градске чистоће који ноћу дуго односи сав тај нагомилани отпад.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Отварају "Ада мол", а комшије без одштете

У "Градској чистоћи" рекли су нашој редакцији да је депонија коју су првобитно направили из "Ада мола" уређена, а да су објекти за одлагање смећа обезбеђени.

- Контејнери постоје и за комунални и за рециклабилни отпад на локацији "Ада мол" - каже за "Новости" Марија Милошевић, из ЈКП "Градска чистоћа". - Али, ако их ми поставимо на једном одређеном месту, а неко други одлаже смеће сто метара поред и направи депонију, то онда није до нас. Наравно, ми ћемо све то наслагано ђубре покупити сваки пут, али одговорност је на сваком грађанину да смеће одлаже у канте или контејнере.

Житељи Високе улице пожалили су се нашој редакцији и да су током читаве изградње новог шопинг-мола били суочени са непрестаном буком, јаким детонацијама које су довеле до пуцања зидова, црепова, померања прозора. Да ситуација буде још гора, после сваке кише у ходницима зграде ствара се поплава јер вода цури и слива се са плафона. Тако да је депонија једна од "капи" која пуни чашу незадовољства.

На питања "Новости", из "Ада мола" нико није одговорио.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Ада мол" спреман за купце (ВИДЕО)

ШТЕТА И У РАДНИЧКОЈ И ПАШТРОВИЋЕВОЈ

НОВИ тржни центар ствара проблеме и зградама и кућама у Радничкој и Паштровићевој улици. Како су "Новости" већ писале, становницима ових улица обећана је накнада штете, али без анализе Завода за вештачење, који ради на основу података инвеститора, то неће бити обезбеђено.