ОКО стотину станара Бановог брда, незадовољних нацртом плана детаљне регулације центра овог чукаричког насеља, јуче је на трибини у организацији три архитектонска удружења у згради Општине Чукарица, изразило неслагање са делом плана који се тиче проширења улица Добриновићеве и Достојевског, као и изградње нове двосмерне саобраћајнице која би их повезивала.

Предвиђено решење са којим суграђани такође нису сагласни јесте то да на месту засада празних парцела у непосредној близини обданишта "Свети Сава", никну вишеспратница и трафостаница. Како станари две улице истичу, проширење ће подразумевати задирање у приватне поседе породица које већ генерацијама станују на овом потезу. Додатни проблем представља кратак рок за јавни увид, који истиче 10. октобра. Информације, тврде, нису правовремено добили од надлежних институција, и у последњем тренутку су се организовали како би одбранили своје интересе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Дезинфекцију стана одложила процедура

- У Улици Достојевског већ постоји нелегални објекат који се већим делом налази на коловозу - прича станарка Добриновићеве улице Олга Николић. - Њега би, на рачун наших дворишта и кућа, заобишла сасвим нова саобраћајница, поред које треба да буде саграђена стамбена зграда. Осим тога, проширењем сада једносмерних улица Добриновићеве и Достојевског, те планираном изградњом паркинга, зашло би се и у двориште вртића, дечје игралиште и део једине веће зелене површине у крају.