До топчидерског воза само тројком

Ј. Д.

15. 06. 2018. у 23:59

До топчидерског воза само тројком

Фото: Игор Маринковић

Од сутра међународни воз који саобраћа ка Јадранском мору креће са новог колосека у Топчидеру. Тренутно није у плану успостављање нове линије градског превоза

ПУТНИЦИ који сутра крену у правцу Црне Горе међународном железничком пругом, уместо са Главне железничке станице, у воз ће се укрцавати у Топчидеру. Сви они који се према новом перонском колосеку за Бар упуте јавним градским превозом, на располагању имају понуђену само једну опцију, а то је трамвајска линија број 3.

Према речима надлежних из Секретаријата за јавни превоз, тренутно није у плану успостављање нове линије јавног градског превоза, која би опслуживала зону железничке станице Топчидер.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
До воза само преко Прокопа

- Пратићемо ситуацију због евентуалне потребе за повећањем капацитета - објашњавају из Секретаријата. - Са завршетком изградње трамвајске пруге на Мосту на Ади, биће реализована тренутно непостојећа веза Новог Београда са Раковицом, у оквиру чега је планирано успостављање трамвајске линије на овом потезу.

То значи да до 2019. године, за кад је планирана изградња пруге, становници Новог Београда, Земуна и насеља са леве обале Дунава до Топчидера могу стићи само уз преседање.

Трамвајска линија број 3 саобраћа од кружног тока Богословија до Вуковог споменика Рузвелтовом, прелази један кратак потез Булеваром краља Александра, затим, Београдском до Славије, Немањином, Савском, поред Мостарске петље и Моста на Ади. Следе Топчидер, Кошутњак и, преко Раковице, "тројка" завршава у Кнежевцу.

Да би се избегло клацкање, долазак таксијем је боља, али свакако скупља опција. Путници од Земуна до Топчидера вожњу ће у просеку плаћати око 1.000 динара, док ће оне који живе у Миријеву, а немају алтернативни превоз такси услуге стајати и до 2.000 динара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ИЗАЗИВАЛИ ПАНИКУ У БЕОГРАДУ: Две особе ухапшене због ширења лажне информације о неисправности воде за пиће

Тоалети за путнике не налазе се у станичној згради, већ у објекту у непосредној близини. Постоји само једна продавница.


САТНИЦА

МЕЂУНАРОДНИ дневни воз за Бар полазиће из станице Топчидер у 9.21, а вечерњи у 21.21. Путници који товаре аутомобиле на воз, морају да буду у станици најкасније два сата пред полазак воза. Ко није резервисао или купио карту, од суботе ће то моћи да учини на топчидерској станици, јер би тада овде требало да проради благајна.


РЕД ВОЖЊЕ ТРАМВАЈА

РАДНИМ данима трамвајска линија број 3 саобраћа у размаку од 10 минута, док су викендом поласци на 13 минута. Из терминуса Кнежевац први јутарњи трамвај креће у 4 сата, док последње возило ка граду полази у 23.55, а викендом у 23.40. Прво јутарње возило са почетне станице Омладински стадион је у 4.55, а последње у 23.15.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

djordje

16.06.2018. 11:58

bivsu stanicu .pretvoriti u uMuzej grada Beograda. imaju velicanstvenu zbirku a nemaju centralnu zgradu. ovaj monumentalni objekat bi bio pravi izbor za muzej.

Ivan

16.06.2018. 20:44

Dal je to normalno za ovoliki grad samo jedna linija 3 zasto zasto zasto da se mucimo bez potrebe uvesti autobuse nove linije do topcidera iz centra ,sa N Beograd Zemuna ,Mirijeva ,Konjarnika Sramota je nevidjena prepustaju nas lopovima taksistima da nas pljackaju sramota sramota sramota vi mislite o gradjanima gori ste od Djilasa .

Никола

17.06.2018. 03:33

Кавих 2000дин из Миријева па ни до аеродрома не кошта толико.Не плашите народ.