Инспектори погурали регистрацију

М. СТАНОЈКОВИЋ

19. 02. 2018. у 23:59

СТАНАРИ ЗГРАДА КОЈИ нису изабрали УПРАВНИКА добили ОБАВЕШТЕЊА ОПШТИНСКЕ КОМУНАЛНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ

Инспектори погурали регистрацију

ОПШТИНСКЕ инспекције на терену већ две недеље увелико проверавају нерегистроване стамбене заједнице. С обзиром на то да је у протеклом периоду издат велики број обавештења којим се од станара очекује да у року од месец дана изаберу управнике, станари су почели озбиљније да схватају упозорења. На шалтере службе за стамбене послове ових дана стиже велики број захтева за регистрацију.

Обавештења са огласних табли, која су им у протеклом периоду остављали инспектори, досадашње скупштине станара узеле су у разматрање. Опоменути казнама које су предвиђене ако обавезе не испуне у допунском року, многи су убрзали процес и по хитном поступку сазвали седнице како би се договорили о избору управника.

- Нисмо могли да се договоримо, али када нам је стигло упозорење, активирали смо се да решимо у превиђеном року - каже Александра С.

- Хтели смо да нам општина додели принудног управника али пошто то још није могуће, мораћемо да изаберемо професионалног. Страхујемо да ће да нас казне.

Према подацима појединих београдских општина, свакодневно им пристиже велики број пријава суграђана.

- Дневно имамо од 10 до 15 пријава за регистрацију стамбених заједница, али не знамо да ли је то због медијске кампање или због посете инспектора - наводи Бранка Петровић, начелница одељења за имовинско-правне и стамбене послове Општине Чукарица. - Регистровано је од тада 120 стамбених заједница, а остало су закључци о одбацивању пријава које нису потпуне.

ДОДАТНИ РОКОВИ ПА СЛЕДЕ КАЗНЕ

УКОЛИКО не испоштују додатни рок од месец дана да изаберу руководство, инспектори неће одмах посезати за казнама.

Након истека овог рока, добиће решење којим се налаже да стамбене заједнице региструју у року од додатних 15 дана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

pc

20.02.2018. 07:34

UKOLIKO ne ispoštuju dodatni rok od mesec dana da izaberu rukovodstvo, inspektori neće odmah posezati za kaznama. Nakon isteka ovog roka, dobiće rešenje kojim se nalaže da stambene zajednice registruju u roku od dodatnih 15 dana. Napokon neko da se seti kako se nesto radi i sta je cilj. Milion puta sam govorio da inspekcije ne bi smele da kaznjavaju u prvom naletu, vec da traze da se nesto ispravi, a tek onda da se rebne po dzepu i kao sto se zalayem za ovo zalazem se i za puno vece kazne.

Pedja

20.02.2018. 07:55

Gde pred izbore da kaznjavaju? A kamoli da donesu odluke o ceni angazovanja prinudnog upravnika. Velike su to cifre,videcete! Bilo bi puno izgubljenih glasaca. Zato cekaju da prodju izbori,pa ce da nas sisaju.