Лазаревац, Барајево и Лајковац траже линију “Беовоза”

Б. П.

03. 10. 2017. у 10:02

Председници ових општина наводе да је у периоду када је “Беовоз” саобраћао велики број житеља ове три општине – студенти, радници, пољопривредни произвођачи и други, користио овај превоз до Београда

Лазаревац, Барајево и Лајковац траже линију “Беовоза”

Фото: В. Јагодић

ПРЕДСЕДНИЦИ градских општина Лазаревац и Барајево, те општине Лајковац у Колубарском округу, упутили су Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Железницама Србије иницијативу да се поново успоставе линије “Беовоза”, које би ове три регије повезале са Београдом.

У допису наводе да је у периоду када је “Беовоз” саобраћао велики број житеља ове три општине – студенти, радници, пољопривредни произвођачи и други, користио овај најјефтинији и најбржи превоз до Београда. Наглашавају да у Лазаревцу, Барајеву и Лајковцу и даље постоји велико интересовање за ову врсту превоза.

Као један од аргумената, иницијатори наводе да је реконструкција овог дела пруге Београд – Бар прилично одмакла, чиме ће саобраћање “Беовоза” бити значајно скраћено, што ће повећати број путника, те економски оправдати увођење ове линије.

- Надамо се да ће житељи ове три општине, а нарочито Лајковчани, након реконструкције пруге, поново почети да користе воз као превозно средство, што ће бити брже, ефикасније и јефтиније него аутобуски саобраћај – рекао је Андрија Живковић, председник Општине Лајковац.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Rade

03.10.2017. 10:17

Evo, pravog posla za ministarku Mihajlovic, da uradi nešto za narod, a ne da komplikuje odnose sa kim stigne i da pravi štetu.

marko

20.12.2017. 01:59

Beovoz bi puno znacio ziteljima Barajeva, jer Lasta kao prevoznik ima monopol.Nekad je isao Beovoz - ukinuli su ga,zato sto se Lasti i predsedniku SO Barajevo nije dopala ideja voza.Uvodjenjem Beovoza do Lajkovca, Lastine autobuske linije bi se znacajno rasteretile.