Мост на реци у Барајеву стављен у функцију

Танјуг

25. 09. 2017. у 17:29

Асфалтирањем приступних саобраћајница мост на реци Барајевици, у градској општини Барајево, коначно је стављен у функцију

Мост на реци у Барајеву стављен у функцију

Фото: П.Митић

БЕОГРАД - Асфалтирањем приступних саобраћајница мост на реци Барајевици, у градској општини Барајево, коначно је стављен у функцију.

Према речима градског менаџера Горана Весића, тај мост је претходна градска власт оставила "ни на небу ни на земљи", без иједне приступне саобраћајнице.

"У протекле три године урађено је веома много око решавања имовинског стања земљишта, како би овај мост био стављен у функцију", рекао је он и додао да је Град Београд заједно са Општином Барајево уредио 350 метара обале и да ће се са уређењем обале наставити када се заврши експропријација земљишта у наставку, са друге стране моста.

Весић је истакао да ће клупе, канте за отпад и остали мобилијар на барајевском шеталишту бити исти као и на Сава променади, а набављени су од предузећа "Београд на води".

"Желели смо да покажемо и да Барајево може да има исте услове као и центар престонице. Важно нам је да свако место, а то значи и Барајево и Лазаревац и Обреновац, има свој уређени центар, шеталиште где ће људи моћи да се окупљају", навео је Весић.

Говорећи о радовима у општини Барајево, он је навео да је у тој општини у протекле две године урађено 13 километара регионалних путева и око 20 килиометара локалних, накатегорисаних путева.

"На тај начин смо показали да за нас Барајево, које је најсиромашнија београдска општина, апсолутно има исти приоритет као и свака друга централна општина", рекао је Весић.

Прочитајте још: Барајево: Ниче мост без дозволе

Оценивши да се после више деценија коначно улаже у Барајево, он је додао да ће се са улагањем у ту општину наставити и убудуће.

Председник општине Барајево Слободан Адамовић је навео да су радови трајали два месеца и изразио задовољство што је мост коначно стављен у функцију.

Догађају су присуствовали директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић, директор "Београд-пута" Иван Тејић и директор "Београдског водовода и канализације" Драган Ђорђевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Micko

25.09.2017. 18:46

a sto ne pomene kako su pokusali da prevare vlasnika zemljista potrebnog za zavrsetak radova na mostu, da umesto beograd putu zemljiste ustupi poznatom "biznismenu", vlasniku gradjevinskog preduzeca koje posluje iskljucivo preko namestenih tendera u saradnji sa vlasti u barajevu, vec godinama, da bi isti prodao to zemljiste beograd putu po visestruko vecoj ceni.. ustaljen sablon... samo sto je "glupi seljak" procitao ugovor i izbacio bagru iz kuce ;)