Srbija konačno u „Mišelinovom“ vodiču: Knez Mihajlova bolje ocenjena od Dedinja, a evo koja atrakcija ima najviše zvezdica (VIDEO)

A. Mikata/Novosti Online

20. 02. 2020. u 10:52

Premijerno na 42 Sajmu turizma, koji je počeo danas na Beogradskom sajmu, biće predstavljen turistički vodič uglednog "Mišelina" čiji su inspektori tokom jeseni boravili u Srbiji

Србија коначно у „Мишелиновом“ водичу: Кнез Михајлова боље оцењена од Дедиња, а ево која атракција има највише звездица (ВИДЕО)

Foto i video: A. Mikata

ČUVENI "Mišelinov" vodič konačno je uvrstio Beograd i Srbiju čime je naša zemlja dobila još jedno priznanje da je postala turistička sila.

Premijerno na 42 Sajmu turizma, koji je počeo danas na Beogradskom sajmu, biće predstavljen turistički vodič uglednog "Mišelina" čiji su inspektori tokom jeseni boravili u Srbiji.

- "Mišelinovi" inspektori su došli na naš poziv i sugerisali smo im mesta koja bi trebali da posete, ali je i za nas iznenađenje šta su uvrstili u bedeker, jer na njih niko ne može da utiče - kaže Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije.
Vodič će biti promovisan na Beogradskom sajmu, a u Francuskoj će početi promocija tek od proleća. U prodaji će se naći od aprila.

Pročitajte još: "Gardijan" dao preporuku svojim čitaocima: Dorćol među 10 najprivlačnijih četvrti u Evropi

Vodič je na francuskom, obuhvata Beograd i Novi Sad, kao i mesta u okolini na koja turisti mogu da odu na izlet.

Inspektori su inkognito putovali tokom jeseni, obilazili turistička mesta i prema svom utisku davali ocene.

Tako su, recimo, najviše ocene (čak 3*) dobili Narodni muzej i Hram Svetog Save. Zanimljivo je i da su bolje ocenjeni Knez Mihajlova, Beogradska tvrđava i Zemun od Dedinja, Dorćola i Neimara.


Istakli su i nekoliko kafana, a posebno su im bili zanimljivi "Kafana SFRJ" i "Salon 1905" u Beogradu na vodi. U Novom Sadu su ih oduševile "Pivnica" i "Fiš&zeleniš". Ove ocene ne treba mešati sa zvezdicama koje se dodeljuju restoranima.

Dopao im se sladoled u "Crnoj ovci", knedle u "Ferdinandu" i atmosfera u "Jazz bašti". Posebno su istakli zelene JKP Gradske pijace Zemunska i Kalenić.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Goran

22.02.2020. 07:21

U Knez Mihailovoj možete videti razna čudesa dok na Dedinju samo smrad i ološ...